24 / 04 / 2024

MARTAB, bölgesel sorunların çözüme kavuşturulması amacıyla hizmet verecek!

MARTAB, bölgesel sorunların çözüme kavuşturulması amacıyla hizmet verecek!

2008 yılında kurulan Marmaris ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği ( MARTAB ), iki kardeş ilçe Datça ve Köyceğiz'in katılımı ile daha da güçlendi.



MARMARİS'in doğal ve kültürel çevresini korumak, turizme yönelik sosyal ve teknik altyapının geliştirilmesini sağlamak amacıyla, 2008 yılında kurulan Marmaris ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Bir liği (MARTAB), iki kardeş ilçe Datça ve Köyceğiz'in katılımı ile daha da güçlendi. Adınr "Marmaris-Datça ve Köyceğiz Turizm Altyapı Hizmet Birliği' olarak değiştiren kurum, kamu ve özel sektör temsilcilerinin işbirliği ile bölgesel sorunların çözüme kavuşturulması amacıyla hizmet verecek. 

Birlikten kuvvet doğar Birliğin tanıtımının yapıldığı toplantıya Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan, Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı Dur sun Kaplan, MARTAB İdaıi İşler Yöneticisi Eıtan Durukan ve MARTAB Meclis üyesi Acar Ünlü, esnaf temsilcileri ve turizmciler katıldı. 

Bitliği çok önemsediklerini beliıten Tokcan, "Birlikten kuvvet doğar ilkesinden hareketle, daha dinamik bir turizm politikası ile bölge turizm sektöründe çok daha fazla öne çıkacak ve sorunlarına kısa sürede köklü ve kalıcı çözümler bulacaktır" dedi. 

Patlamaya hazır bomba Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Kaplan ise Datça ve Bozburun yarımadalarının sorunlarına dikkat çekerek, "Bozburun ve Datça yarımadası iki belediyenin elinde patlamaya hazır bir bomba gibi. Bugüne kadaı görevini yapmayan, imar planlarını hazırlamayan devlet, başta kaçak yapılar olmak üzere bölgenin tüm sorunlarını iki belediyenin üzerine yıkmış ve bugün gereğinin yapılmasını istemektedir. 24 yıldan beri, bölgenin sorunlar mı çözme adına hareket edemeyen devlet, büyükşehir yasası ile bu sorunları ne yazık ki iki belediyenin kucağına bir bomba gibi buakmıştrr" diye konuştu. 


Hürriyet Ege


Geri Dön