26 / 04 / 2024

Maslak’a yeni teknopark geliyor!

Maslak’a yeni teknopark geliyor!

Yıldız Teknopark yeni merkezini İstanbul Maslak’ta açacak. Maslak'taki teknoparkın finans teknolojileri yani fintech yatırımlarına odaklanacağı açıklandı... 



Türkiye’deki teknoparklar genişlemelerini sürdürüyor. Üniversite bünyesindeki en büyük teknoparklardan olan Yıldız Teknopark da yeni merkezini İstanbul Maslak’ta açacak. İş dünyasının kalbinin attığı semtteki teknoparkın finans teknolojileri yani fintech yatırımlarına odaklanacağı açıklandı. 

Milliyet'ten Hanife Baş'ın haberine göre; Yıldız Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Mesut Güner, 148 bin metrekarelik alanda, 12 binada faaliyet gösterdiklerini belirterek, “4.500 metrekarelik kuluçka merkezi, 55 bin metrekarelik rekreasyon alanı, 400 metrekare prototip alanı ile Türkiye’nin teknoloji üssü olarak çalışıyoruz” dedi.

İstanbul Maslak’ta yeni bir merkez kurmak için çalışmalara başladıklarını açıklayan Güner, “İstanbul’da Davutpaşa ve İkitelli’de iki merkezimiz var. Üçüncü yerleşkemiz Maslak olacak. Burada üniversitemizin bir binası vardı. Büyükdere Caddesi üzerinde.

Atıl durumdaydı

16 dönümlük yer. Bu bina 2013’den beri atıl durumdaydı. Eski binayı kaldırma çalışmaları başladı. 3-4 ay içinde kendi kaynaklarımızla oraya iki tane çok güzel bina yapacağız. Yatay mimari olarak yarısı eğitim merkezi, yarısı da teknopark olacak şekilde yeniden inşa edeceğiz. 2 yıl içinde burada güzel bir teknopark alanı olacak” bilgisini verdi. Güner, merkezde daha çok Maslak’m iş hayatına uygun olarak fıntech’lerin yer almasını planladıklarını dile getirerek, “Beyaz yakalılara yeni bir mekan sunacağız. Şehir merkezinde olması da cazibesini artıracak. Yazılımcılar özellikle şehir merkezlerini istiyor. Uzak yerler ekosistem oluşması için elverişli değil” diye konuştu.


Geri Dön