24 / 04 / 2024

MATSO Turizm Fakültesi'nin temeli 27 Ağustos'ta atılacak!

MATSO Turizm Fakültesi'nin temeli 27 Ağustos'ta atılacak!

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) tarafından YAPTIRILAN Manavgat MATSO turizm Fakültesi’nin temeli Perşembe günü atılacak. Ahmet Boztaş, “MATSO turizm Fakültesi’nin 27 Ağustos Perşembe Günü saat 17.30 temelini atıyoruz." dedi.



MATSO tarafından Çeltikçi Mahallesi kavşağındaki eski Hayvan pazarında inşaatına başlanacak olan Manavgat MATSO turizm Fakültesi’nin temel atma töreni Perşembe günü gerçekleştirilecek. MATSO binasında MATSO başkanı Ahmet Boztaş ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla basın toplantısı düzenlendi. Manavgat MATSO turizm Fakültesi konusunda başlangıçtan bu güne kadar geçen süreç hakkında bilgi veren MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, “Odamız tarafından yaptırılacak Manavgat MATSO turizm Fakültesi’nin 27 Ağustos Perşembe Günü saat 17.30 temelini atıyoruz. Akdeniz Üniversitesi ve MATSO arasından 5 Haziran 2012 tarihinde ön protokolü imzalanan turizm fakültesi inşaatını yapımı gerçekleştirmek amacıyla göreve geldikten sonra çalışmalara başladık. 25 Eylül 2013 tarihinde Odamızın müracaatı sonrasında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından Oda ve borsaların bütçe ve muhasebe yönetmeliğinde değişiklik yapılarak eğitim ve benzeri konularda harcanabilmesi için yönetmelikte değişikli yapılarak Resmi Gazetede yayınlandı” dedi.

18 Kasım 2014 tarihinde MATSO yönetim kurulu tarafından Manavgat MATSO Turizm Fakültesi inşaatının yapımı için karar alındığını hatırlatan Boztaş, “3 Aralık 2014 tarihinde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından Odamızın ihtiyat hesaplarındaki parasının Fakülte inşaatı yapımı için izin verildi. 27 Mayıs 2015 tarihinde Odamızda gerçekleşen kapalı zarf usulü ihaleye 7 firma katıldı. İhaleyi 4 milyon 150 bin lira + KDV ile birlikte toplamda 4 milyon 900 bin lira Murathan Hamam Sauna Turizm Gıda İnşaat Sanayi Ticaret Ltd. Şti. firması kazandı. 29 Haziran tarihinde Manavgat Belediyesi tarafından MATSO Turizm Fakültesi inşaat yapım ruhsatı verildi. Temmuz’da ise ihaleyi alan firma tarafından fakültemizin grobetonu döküldü. MATSO Turizm Fakültesi inşaatını 300 günde tamamlamayı ve 2016 - 2017 öğretim yılında açmayı planlıyoruz” diye konuştu.


Hürriyet 


Geri Dön