28 / 03 / 2024

Maxima World'den 3 ayda 10 bin euro kira getiren konut!

Maxima World'den 3 ayda 10 bin euro kira getiren konut!

Maxima World, İzmir'de hayata geçireceği condo hotel sisteminde konut sahiplerine üç ayda 10 bin euro kira geliri vermeyi taahhüt ediyor



İstanbul'daki Ramada Maslak Otel'in ardından  İzmir  de condo hotel konsepti ile tanışıyor. ABD'de 15-20 yıl önce uygulanmaya başlayan, oda sahibinin mülkünü kullanmadığı zamanlarda otel olarak işletilmesine izin verdiği sistemi Maxima World, İzmir Özdere'de 25 Eylül'de hayata geçirecek. Maxima World'un işletmecisi Murat Bilal, toplam 6 bin odadan oluşan Maxima Paradise Resort'ün ilk ayağı olan 140 odanın 25 Eylül'de hizmete açılacağını söyledi.

250 MİLYON EURO
Fiyatları 220 bin euro ile 1 milyon euro arasında değişen 2+1 konutların daha çok Belçika ve Hollanda'da pazarlandığını belirten Bilal, iki paşa ve iki de milletvekilinin bu projede konutu bulunduğunu aktardı. Konut sahipleri ile 5 veya 10 yıllık kira sözleşmesi yaptıklarını belirten Bilal, 25 Haziran-25 Eylül dönemleri için 10 bin euro kira geliri vermeyi taahhüt ettiklerini anlattı. Kira sözleşmesini alım sırasındaki fiyata da yansıttıklarına dikkat çeken Bilal "220 bin euroluk daireyi alan bir kişi ile on yıllık sözleşme yaptığımızda 100 bin euroluk daireyi 120 bin euroya satmış oluyoruz" diye konuştu. Şu ana kadar yüzde 30'u tamamlanan proje için bölgede arazi toplayan Maxima Grup, son olarak 20 dönüm için imza atmaya hazırlanıyor. Şu anda 140 dönüm arazi üzerine yerleştiklerini, özel kişiler ve devletten alacakları ile 2 bin 500 dönüme ulaşmak istediklerini kaydeden Bilal "39 dönüm arazi üzerinde bir spa, 25 kortluk tenis alanları, 27 delikli bir golf sahası ve bir marinanın da bulunduğu proje toplam 250 milyon euroya mal olacak" diye konuştu.

5 gece konaklayan Türkler Avrupalı ile aynı parayı ödeyecek

İzmir Özdere'de 19 yıldır dört yıldızlı otel işleten Maxima Grup, Türk müşterilere de Rus ve Avrupalı turistlerle eşit fiyat uygulamaya başladı. 15 gün önce başlayan ve 5 geceden fazla konaklayanların yararlanabileceği kampanyanın 2010 yılına kadar devam edeceğini belirten Murat Bilal "Türk müşteri cebinde parası ile geliyor aslında. Ancak onlara önceden satış yapıldığı için fiyatlar düşük oluyordu. Bu sezon yurtiçinde 140 TL olan fiyatımızı yabancıların fiyatı olan 49 euroya çektik" dedi.
Sabah

Yerli ve yabancı aynı fiyata tatil yapacak

Bilal, “Bundan sonra yerli turistlere de yabancı turistlerin kaldığı fiyata oda satacağız” dedi.Maxima Oteller Grubu Direktörü Murat Bilal, yerli müşterilerin her zaman daha sadık olduğunu belirterek, “Bundan sonra yerli turistlere de yabancı turistlerin kaldığı fiyata oda satacağız” dedi.

Son 5 senedir otelin Ruslar'a hapsolduğunu kaydeden Bilal, “Rekabet o kadar arttı ki yanı başımızdaki 5 yıldızlı oteller bizim fiyatımıza oda satmaya başladı. Ayrıca Avrupalı, Rus turiste 100 liraya satılan odalar yerli tatilciye 190 liraya sunuluyor. Bu durumu düzeltmek için yerli turiste aynı fiyattan oda satmaya başladık” dedi.

YERLİ TURİST AKIN ETTİ

 Oda fiyatlarını yerli-yabancı fark etmeksizin 49 euroya çektiklerini söyleyen Bilal, şöyle devam etti: “Bu uygulamaya başladığımız 15 günde oteldeki yerli turist oranı yüzde 10'dan yüzde 45'e ulaştı. Bunu 2010'da da yapmayı garanti ediyoruz. Yalnız 5 gece kalmasını istiyoruz. Yabancı turist gelip en az 1 hafta kalıyor. Doğal olarak 1 gece kalacak turiste aynı fiyatı sunamayız. Kriz de olsa aynı fiyata devam edeceğiz.”

Türk müşterilerin daha sadık olduğunu vurgulayan Bilal, “Biz bugünü kurtarmayı düşünmüyoruz. Yerli ve yabancı turist oranımızı yarı yarıya şeklinde tutturmayı hedefliyoruz. Yerli pazarı garantilemek ana hedefimiz” dedi.

KONDO SİSTEMİNE BAŞLADI

 Amerika'da yaygın olarak kullanılan Kondo sistemini uygulamaya başladıklarını söyleyen Bilal, “Yaptığımız odaları yabancılara satıyoruz. Mülk sahibi, burada olmadığı zamanlarda odasını bize bırakıyor. Biz de onun adına kiralıyoruz. Kira gelirinin yüzde 75'i mal sahibinde yüzde 25'i de bizde kalıyor. Projenin henüz yüzde 5'lik kısmı olan 145 yataklı üniteyi tamamladık” dedi. Bu proje için şu ana kadar 20 milyon euroluk yatırım yaptıklarını belirten Bilal, yatırımın toplamda 250 milyon euroyu bulacağını bildirdi.
Gökhan Kara/Bugün

Turizmde Amerikan Condu sistemi Türkiye'ye geliyor 
 
Dövizini bankada tutup faiz alanlar için alternatif sistem

İzmir Özdere'de toplam 250 milyon euroluk yatırımla tamamlanacak Maxima World projesinin ayağı olan Maxima Park Otel 25 Eylül'de açılıyor. Türkiye'de ilk kez gerçekleşecek 'Condu' modeli ile otelin suitleri yatırımcılara satılacak. Otel yönetimi, süit sahiplerinin odalarını kullanmadıkları dönemde satacak ve gelirini süit sahibine aktaracak

İzmir Özdere'de 5 yılda tamamlanması planlanan Maxima World turizm kompleksinin ikinci ayağı olan Maxima Park Otel'i 25 Eylül'de açılıyor.

İzmir'in en büyük yatırımları arasında yer alacak ve toplamda 250 milyon euroyu bulması beklenen projede otel, SPA merkezi, tenis akademisi, alışveriş merkezi gibi birçok yapı yer alacak.

Türkiye'de bir ilk olacak

Maxima Oteller Grubu'nun gerçekleştireceği bu projede turizm alanında Türkiye'de ilk kez gerçekleştirileceği vurgulanan 'Condu' sisteminde ise süit odalar 200 bin euro ile bir milyon euro arasında fiyatla satılacak. Condu sistemi halen Kaliforniya ve New York'ta başarı ile uygulanıyor. İzmir Özdere'de 140'ı tamamlanan ve toplamda 175 suit odadan oluşacak yeni otellerini tanıtan Maxima Oteller Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Direktörü Murat Bilal, Türkiye'de herşey dahil sisteminden bir keyif almadıklarını, bunun için yeni arayışlara girerek 'Condu' sistemini Türk turizm sektörüne kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.

Otelin tamamen suit odalardan oluşacağını ve bunların yüzde 80'ini Hollanda ve Belçikalılar'a geri kalanını ise Türkler'e satacaklarını belirten Bilal, “Projemiz bununla kalmayacak 2 bin 500 dönüm arazi üzerinde alışveriş merkezinden, Türkiye'nin en büyük SPA merkezine, golf sahalarından tenis akademisine kadar birçok aktivitenin yer alacağı turizm kompleksi kuracağız” dedi.

Bir süredir Condu adı verilen bu proje ile ilgilendiklerinin altını çizen grubun direktörü Murat Bilal, başkanları Cihat Bilal'ın bu sistemi öğrenebilmek için 1.5 yıl Amerika'da inceleme yaptığını hatırlattı. Bilal, 'Condu' sistemini ise şöyle anlattı.

“Condu sisteminde süitlerimizi 200 ile bir milyon euro arasında üst düzey müşterilerimize satacağız. Sonra bu süitlerde kalmadıkları dönemde odalarını tatil yapmak isteyen müşterilere kiralayacağız. Bu kiranın yüzde 75'ini süitin sahibine vereceğiz, yüzde 25'ini ise işletmeci olarak biz kendimiz alacağız. Bu sistemde süiti satın alan 10 yıl gibi bir süreçte maliyetini karşılayarak çok avantajlı bir yatırım yapmış olacak.”

Yerliye de yabancı fiyatı

Yerli turistler için de cesur bir karar alarak farklı uygulamaya girdiklerini aktaran Bilal, yabancıların yıllardır Türk turiste göre çok daha uygun fiyatlara konaklama yaptıklarını ve bunu da içlerine sindiremediklerini aktardı.

Bunun için yerli turiste de yabancıya uyguladıkları fiyatı vermeye başladıklarını belirten Bilal, bu kampanyadan yararlanacak yerli turistin en az 5 gece konaklamasını isteyeceklerini söyledi.

Condu sistemi nasıl çalışıyor?

* Otelin 200 bin eurodan satılan süitini satın alıyorsunuz.

* Diyelim ki 2 hafta bu süitinizde tatil yapıyorsunuz.

* Sezonun kalan bölümünde ise otel yönetimi ile anlaşıp süitinizi başka müşterilere kiralıyorsunuz.

* Elde edilen gelirin yüzde 75'ini süit sahibi, yüzde 25'ini ise otel yönetimi alıyor.

* Ortalama 150 eurodan satılan bir gecelik konaklamadan süit sahibinin kazancı 112.5 euro oluyor.

* Sezonda süitte ortalama 100 geceleme gerçekleşirse yıllık kazanç 11 bin 250 euroyu buluyor.

* Yani aslında bir anlamda euro tasarrufunuza yıllık yüzde 5.625 faiz kazanmış oluyorsunuz.

* Satın aldığınız süitte yapacağınız tatil de yanınıza kâr kalıyor. Süitinizi yılın satılmayan dönemlerinde de kullanabiliyorsunuz.
Vatan

'Condu' sistemiyle otel odası satın al istersen kiraya ver
 
Maxima Park Otel'in suit odaları 200 bin euro ila 1 milyon euro arasında satılık. Oda satın alan müşteri, gelmediği zaman suitini kiraya verebiliyor. Gelirin % 75'i kendine, 25'i işletmeciye kalıyor

İzmir Özdere'de 5 yılda tamamlanması planlanan Maxima World turizm kompleksinin ikinci ayağı olan Maxima Park Otel 25 Eylül'de açılacak. İzmir'in en büyük yatırımları arasında yer alacak ve toplamda 250 milyon euroyu bulması beklenen projede otel, SPA merkezi, tenis akademisi, alışveriş merkezi gibi birçok yapı yer alacak. Maxima Oteller Grubu'nun gerçekleştireceği bu projede turizm alanında Türkiye'de bir ilk gerçekleştirilecek ve dünyada ilk kez California ve New York'ta başarıyla uygulanan 'Condu' sistemi uygulanacak. Maxima Oteller Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Direktörü Murat Bilal, Yönetim Kurulu Başkanları Cihat Bilal'ın bu sistemi öğrenebilmek için 1.5 yıl Amerika'da incelemeler yaptığını anlattı. Bu sistemde suit odalar 200 bin ila  1 milyon euro arasında satışa sunuldu.

10 YILDA YATIRIM GERİ DÖNER
Sonra otelin işletmecisi olarak Maxima Grubu, suiti satın alanların gelmedikleri dönemde odalarını tatil yapmak isteyen müşterilere kiralayacak. Bu kiranın yüzde 75'i suitin sahibine, yüzde 25'ini ise işletmeciye kalacak. Böyle bir sistemde suiti satın alan 10 yıl gibi bir süreçte maliyetini karşılayarak çok avantajlı bir yatırım yapmış olacak.

Odaların % 20'si yerli turiste

MURAT Bilal, Türkiye'de herşey dahil sisteminden bir keyif almadıklarını, bunun için yeni arayışlara girerek 'Condu' sistemini Türk turizm sektörüne kazandırmayı amaçladıklarını söyledi. Otelin tamamen suit odalardan oluşacağını ve yüzde 80'ini Hollanda ve Belçikalılara, geri kalanını ise Türklere satacaklarını belirten Bilal, '2 bin 500 dönüm arazi üzerinde alışveriş merkezinden, Türkiye'nin en büyük SPA merkezine, golf sahalarından tenis akademisine kadar birçok aktivitenin yer alacağı turizm kompleksi kuracağız' dedi.
Akşam

Projeye Kraliçe Maxima'nın adını verdi, Hollandalıya ‘condu süit'ler satacak

İzmir'in en büyük turizm yatırımları arasında yer alan ve 250 milyon Euro'yu bulması beklenen Maxima World Turizm kompleksinin ikinci ayağı Maxima Park Otel 25 Eylül'de açılacak.

Projede turizm alanında Türkiye'de ilk kez ABD'deki ‘Condu' sistemi uygulanacak ve süit odalar 200 bin Euro ile bir milyon euro arası fiyatlarla özellikle yabancılara satılacak. Maxima Oteller Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Direktörü Murat Bilal, bu sistem sayesinde hem kendilerinin yatırımın geri kazanacağını hem de bu projeden süit alanların kısa sürede kendi yaptıkları yatırımı geri alacaklarını belirterek, “Projemize Hollanda Kraliçesi Maxima'nın adını verdik. Hedefimiz satışın yüzde 80'ini Hollandalılara ve Belçikalılara satmak” dedi.

Proje çok büyük

İzmir Özdere'deki proje hakkında bilgi veren Murat Bilal, herşey dahil sistemine alternatif aradıklarını ve bunun için ABD'nin ‘Condu' sistemini incelediklerini belirtti. Bilal, “Otelimiz tamamen suit odalardan oluşacak. Bunların yüzde 80'ini Hollanda ve Belçikalı'lara geri kalanını Türklere satacağız. Projemizde ayrıca 2 bin 500 dönüm arazi üzerinde alışveriş merkezinden, Türkiye'nin en büyük SPA merkezine, golf sahalarından tenis akademisine kadar birçok aktivitenin yer alacağı turizm kompleksi de kuracağız” dedi.

1.5 yıl ABD'de kaldı

California ve New York'ta başarıyla uygulanan ‘Condu' sistemini incelemek için Maksima Oteller Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Bilal'ın 1.5 yıl ABD'de inceleme yaptığı bildirildi. Condu sisteminde suit odalar gerçek ve tüzel kişilere satılıyor. Sonra otelin işletmecisi bu suitlerin sahiplerinin süitlerde kalmadığı dönemde odalarını otel odası olarak işletiyor. Bu işletmeyle ortaya çıkan kira gelirinin yüzde 75'i süit'in sahibine, yüzde 25'i ise işletmeciye kalıyor. Bu sayede süit'i satın alan kişi 10 yılda yatırımını geri alıyor.

Özdere'de yeni dünya

İnşaatı tamamlanan ancak iç mimari çalışmaları devam eden Maxima Park Otel'in son 30 süiti de yakında bitirilecek. 25 Eylül'de açılması planlanan 175 suit odalı otelin birçok odasını şimdiden ünlü müşterilerine sattıklarını söyleyen Maxima Oteller Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Direktörü Murat Bilal, projenin tamamının 5 yılda bitirileceğini söyledi. Projede 24 korttan oluşacak tenis akademisi, 39 dönümden oluşacak Türkiye'nin en büyükleri arasında yer alacak SPA merkezi, futbol sahaları, içerisinde 6 tane ala carte restoran olan alışveriş merkezi, marina gibi birçok imkan olacak.
Emrah Gürel/Hürriyet

Maxima Otel ‘condu' ile odayı satıp sahibine kira ödeyecek

Maxima Oteller, oda satarak, gelirinin yüzde 75'ini sahibine ödeyen ‘condu' sistemini Türkiye'ye getirdi. Oda fiyatı 200 bin ile 1 milyon Euro arasında

Otel odasını yatırımcıya satarak, gelirinin bır kısmını sahibine ödeyen condu sistem, Maxima Oteli ile İzmir'de başlıyor. İzmir Özdere'de 5 yılda tamamlanması planlanan Maxima World turizm kompleksinin ikinci ayağı olan Maxima Park Oteli'nde ABD'de yıllarca uygulanan ‘condu' sistemi uygulanacak. 250 milyon Euro'ya yapılacak olan projede otel, SPA merkezi, tenis akademisi, alış veriş merkezi gibi birçok yapı yer alacak. Türkiye'de ilk kez gerçekleştirileceği vurgulanan ‘condu' sisteminde süit odalar 200 bin euro ile bir milyon Euro arasında satılacak. 140'ı tamamlanan ve toplamda 175 suit odadan oluşacak yeni otellerini tanıtan Maxima Oteller Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Direktörü Murat Bilal, otelin tamamen suit odalardan oluşacağını ve bunların yüzde 80'ini Hollan'da ve Belçikalılara geri kalanını ise Türkler'e satacaklarını belirtti. Murat Bilal “Ayrıca 2 bin 500 dönüm araziye alışveriş merkezi yapılacak” dedi. Hollanda Kraliçesi Maxima'nın adı verilen otelle ilgili  bilgi veren Bilal “Condu sisteminde suitlerimizi 200 ile bir milyon euro arasında üst düzey müşterilerimize satacağız. Sonra otelin işletmecisi olarak suitlerinde kalmadıkları dönemde odalarını kiralayacağız” diye konuştu.

10 YILDA AMORTİ EDECEK

Otel odasını yatırımcıya satarak, gelirinin bır kısmını sahibine ödeyen condu sistem, Maxima Oteli ile İzmir'de başlıyor. İzmir Özdere'de 5 yılda tamamlanması planlanan Maxima World turizm kompleksinin ikinci ayağı olan Maxima Park Oteli'nde ABD'de yıllarca uygulanan ‘condu' sistemi uygulanacak. 250 milyon Euro'ya yapılacak olan projede otel, SPA merkezi, tenis akademisi, alış veriş merkezi gibi birçok yapı yer alacak. Türkiye'de ilk kez gerçekleştirileceği vurgulanan ‘condu' sisteminde süit odalar 200 bin euro ile bir milyon Euro arasında satılacak. 140'ı tamamlanan ve toplamda 175 suit odadan oluşacak yeni otellerini tanıtan Maxima Oteller Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Direktörü Murat Bilal, otelin tamamen suit odalardan oluşacağını ve bunların yüzde 80'ini Hollan'da ve Belçikalılara geri kalanını ise Türkler'e satacaklarını belirtti. Murat Bilal “Ayrıca 2 bin 500 dönüm araziye alışveriş merkezi yapılacak” dedi. Hollanda Kraliçesi Maxima'nın adı verilen otelle ilgili  bilgi veren Bilal “Condu sisteminde suitlerimizi 200 ile bir milyon euro arasında üst düzey müşterilerimize satacağız. Sonra otelin işletmecisi olarak suitlerinde kalmadıkları dönemde odalarını kiralayacağız” diye konuştu.
Star


Geri Dön