23 / 04 / 2024

Maximilian Stahl: Türk inşaatçılar dünyada çok ünlü!

Maximilian Stahl: Türk inşaatçılar dünyada çok ünlü!

1919 yılında Almanya'da kurulan ve 2 yıl önce Türk pazarına giren sigorta şirketi VHV nin Türkiye irtibat Bürosu Genel Müdürü Maximilian Stahl, inşaat ve enerji üretim tesislerinin sigortalanması konusundaki tecrübelerini Türk pazarı ile paylaşmak istedik



Türkiye'deki inşaat ve enerji sektörünün yabancı yatırımcıların iştahını kabarttığını belirten Stahl, "inşaat sektöründeki oyuncular, uluslararası pazarda da haklı bir une sahipler. Enerji sektöründeki dışa bağımlılık ise, yatırımcıları daha verimli ve uzun omurlu yatırımlar yapmaya yöneltiyor. 


Önümüzdeki yıllara yönelik yapmış olduğumuz piyasa ve büyüme potansiyeli araştırması sonucunda, inşaat ve enerji yatırımlarının GSYİH'nın üzerinde olacağım ortaya koydu, inşaat sektörünün gelecek yıllarda lokomotif rolünü üstleneceğini öngörüyoruz. Bu durum, Türkiye'ye olan ilginin artmasına, ihracatın güçlenmesine ve ithalata olan bağımsızlığın azalmasına katkıda bulunacak" dedi. 


Türk sigorta piyasası ile güçlü bir bağlan olduğunu ve gelecekte daha çok yatının yapmayı hedeflediklerini söyleyen Stahl. hedeflerini doğrultusunda sigortacılık ruhsatı alabileceklerini söyledi. 


Stahl, mevcut durumda piyasada reasüror olarak yer almayı daha doğru bulduklarını belirtti. Reasürans tekniğinde sigorta edilmiş riskin, belli bir kısmı veya tamamı yeniden sigorta ediliyor. Böylece, büyük risklerin etkileri bölünüyor. Ote yandan Stahl, yakın gelecekte portföylerine sorumluluk sigortalarını ve kefalet sigortalarım da katmayı planlıklarını kaydetti. 


3.5 MİLYAR EURO 


VHV, yaklaşık 2 bin 700 çalışanı ve 15 bin acente ve broker ağıyla Almanya'nın önde gelen sigorta şirketleri arasında. VHV. 3.5 milyar euıoluk yıllık pıim hacmine sahip ve yüzde 20 pazar payı var. Avusturya. Fransa. İtalya ve Türkiye'de yatınmlan bulunan VHV. S&P tarafından "A" notu ile derecelendirildi. VHV, mesleki sorumluluk, endüstriyel yangın sigortalan ve kefalet sigor-talannda da faaliyet gosteriyor. 


Hürriyet


Geri Dön