25 / 04 / 2024

Mayadrom kapatılacak yerine başka proje yapılacak

Mayadrom kapatılacak yerine başka proje yapılacak

İstanbul'un zenginleri dümeni İstinye Park ve Kanyon'a kırınca, Akatlar'daki sosyetik alışveriş merkezi Mayadrom boş kaldı



Maya yönetimi bu rekabet karşısında duramayınca AVM'yi kapatıp 'yeni bir proje' yapma kararı aldı. Seçenekler arasında ise residence da var

İstanbul'un en eski alışveriş merkezlerinden Mayadrom Akatlar, AVM enflasyonuna yenik düştü. Maya Grubu tarafından 1998 yılında açılan Mayadrom Akatlar, hızla düşen ziyaretçi trafiği yüzünden çareyi konsept değişikliğine gitmekte buldu. Sessiz sedasız kiracılarına 'çık' talimatı veren Mayadrom yönetimi, bu ay sonu itibarıyla binanın tamamıyla boşalmasını öngörüyor. İstanbul'un en değerli arazilerinden biri üzerinde yer alan Mayadrom'un nasıl faaliyet göstereceğine ilişkin ise farklı alternatifler değerlendiriliyor.

KİRACILAR BOŞALTIYOR
Mayadrom kiracıları binanın bir hastane zincirine verileceğini duyduklarını ifade ederken, piyasada konuşulan bir başka çözüm ise binanın bundan sonra residence olarak faaliyet göstereceği yönünde. Agahta-Dyrbergkern, Ayze, Dört Mevsim, İskarpin, La Pele, Leonardini, Rosa Cha, Pelin Eczanesi, Rosa Parfümeri, Mehmet Sümer Kuyumculuk, Swatch, B&G Store, Alber Home&Wear gibi perakende mağazalarının yanı sıra Mayadrom'da Clementine, Daily Fresh, John's Coffee World, Memo's Tobocco Wine, New Frank's Hot Dog, Panini Cafe, Starbucks bulunuyordu. Mayadrom'da ayrıca Güler Sabancı ve Cem Boyner gibi işdünyasının ünlü isimlerinin müdavimi olduğu sushi zinciri Mori de faaliyet gösteriyordu. Birçok mağaza gibi Mori de Mayadrom'daki restoranını yönetimden gelen 'boşaltın' talebi üzerine kapattı. Çoğu restoran ve mağaza Mayadrom'dan çıkarken, Starbucks ve Erdem Kıramer ise mağazaları boşaltmak için ay sonunu bekliyor.

ÖZEL BİR PROJE OLACAK
Son kiracılar da çıktıktan sonra Mayadrom'un kapısına kapalı tabelası asılacak. Maya yönetimi tarafından ise Mayadrom binasının yerine 'özel bir proje' yapılacağı ifade ediliyor. Yeni projeyle ilgili detayların ise 2 aya kadar netleşeceği ve açıklamanın bundan sonra yapılacağı kaydediliyor.
Akşam/Aylin Löle


Geri Dön