26 / 04 / 2024

MechTalks’un ikinci buluşmasında sektörün atması gereken adımlara dair öneriler paylaşıldı!

MechTalks’un ikinci buluşmasında sektörün atması gereken adımlara dair öneriler paylaşıldı!

Türk Tesisat Mühendisleri Derneği (TTMD), Mekanik Tesisat Müteahhitleri Derneği (MTMD) ve Borusan Grup şirketlerinden Borusan Mannesmann’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen MechTalks etkinlikler serisinin ikincisi 24 Kasım tarihinde yapıldı. İşte detaylar...



Verilen bilgilere göre, MTMD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Erdem de iş uzmanlıkları ile dünyanın en büyük sorunlarının başında gelen iklim krizinin önlenmesi adına önemli bir bilgi birikimine sahip olduklarını dile getirerek, bu bilgi birikimini daha fazla açığa çıkarmanın çok önemli olduğunu düşündüğünü kaydetti. Hüseyin Erdem, konuk konuşmacıları ve seçtiği konularla MechTalks’un sektörü ileriye taşıyacağına inandığını da kaydetti.

MechTalks’un ikinci buluşmasında sektörün atması gereken adımlara dair öneriler paylaşıldı!

MechTalks’un, bina endüstrisinin sürdürülebilirlik ekseninde dönüşümünü ele almak ve sektörde gündem yaratmak amacıyla hayata geçtiğini belirten Borusan Mannesmann Genel Müdür Yardımcısı Oğuzhan Kuşçuoğlu da konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada dünyanın sürdürülebilirliği için; yenilenebilir enerjinin farklı süreçlere tam entegrasyonunun bir istek ya da arzunun ötesinde bir zorunluluk haline geldiğini anladıklarını belirtti. Oğuzhan Kuşçuoğlu enerji verimliliği, enerji verimliliğini sağlayacak yeni uygulamalar ve teknolojiler veya genel olarak sürdürülebilirlik konusunda atmaları gereken pek çok adım olduğunu gördüklerini dile getirdi.

Diğer bir yandan MechTalks’ta paylaşılan bilgiler ve öneriler, tüm paydaşların kararlı bir duruş sergilemeleri durumunda çok değerli kazanımlar elde edebileceklerini kendilerine gösterdiğini kaydeden, Oğuzhan Kuşçuoğlu, ilkinin ardından, ikinci MechTalks etkinliğimiz ile de iş ağı ve tüm paydaşlar  nezdinde yeni bir heyecan yarattığımızı düşündüğünü söyledi. 
  

Borusan ve Sürdürülebilirlik

 
Borusan Holding ve grup şirketleri sürdürülebilirliği iş süreçlerinin temel taşı şeklinde görüp kapsayıcı bir şekilde masaya yatırırken iklim, insan ve inovasyon odak alanlarında çalışmalar tapıyor.  Sürdürülebilirliği, paydaş temelli bir yapılanma şeklinde görüyor ve doğayı iş süreçlerine katarak, tüm yaşam için “fayda” üretmek adına çalışıyor. 

Yapı denetim sistemi ile 898 bin bina depreme karşı güvencede! Tam 6,6 milyon bağımsız bölüm denetlendi!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, İstanbul ve Ankara'da 524 milyon TL'ye iki bina aldı! 

Depremde İstanbul'un hangi semtleri daha riskli? 


Geri Dön