26 / 04 / 2024

Mecidiyeköy'de konutun metrekaresi 3 bin dolara çıktı!

Mecidiyeköy'de konutun metrekaresi 3 bin dolara çıktı!

İstanbul'un iki yakası arasında seyahat edenlerin aktarma noktası olan, önemli iş merkezlerinden biri haline gelen şžişli sınırları içindeki Mecidiyeköy, son dönemde İstanbul'da en çok dikkat çeken bölgelerden biri haline geldi.



 

İstanbul'da en çok dikkat çeken bölgelerden biri haline geldi. Avrupa'nın en büyük Adalet Sarayı'nın bulunduğu, yeni kavşak ve yol düzenlemeleriyle adeta kimlik değiştiren çağlayan'ın hareketliliğinden de destek alan Mecidiyeköy, Trump Towers, Ali Sami Yen Projesi, Nurol'un çağlayan projesi gibi projelerle de nitelikli ofis ve konutun da merkezi halini alıyor. İstanbul'un merkez noktalarından birisi olan Mecidiyeköy'den günde 4 milyon kişinin geçtiği tahmin ediliyor. Özellikle Adliye Sarayı'nın bu bölgede olması, avukatların ofis arayışım da beraberinde getirirken, inşaatçılarda lüks ofis projelerine yöneldi.

Rol çalacak

Mecidiyeköy, dönüşümden önce küçük ticari işletmelerin yoğun olduğu bir semt olarak öne çıkarken şimdilerde ise büyük plazaları ile Mecidiyeköy şimdi perakende, ticaret ve konutun merkezi oldu. Küçük ticari işletmelerden A plus, nitelikli ofis projelerine geçiş görülürken, bu durumun beraberinde konutlaşmayı da getirmesi bekleniyor. Bunun yanı sıra bu değişimin şžişli-Bomonti gelişimi, Mecidiyeköy-4. Levent aksına da yeni bir silüet kazandırması bekleniyor. Sektör temsilcileri Mecidiyeköy'ün hızlı bir gelişim içerisinde olduğunu söylerken, ticaretin merkezi Maslak'tan da rol çalabileceğini belirtiyorlar. Bölgenin, çağlayan meydanının yenilenmesi ve ulaşımın planlanması ile şanslı hale gelmesi bekleniyor.

Metrekaresi 3 bin dolar

Metro bağlantısı, Metrobüs, Boğaz Köprüsüne yakınlığı Mecidiyeköy bölgesini değerli hale getiriyor. Artık bölge 'Mecidiyeköy-şžişli' olarak anılırken, Halka şžişli ve Bomonti'ye kadar uzanıyor. 2011 yılı içerisinde Mecidiyeköy'de birim metrekare fiyatlarında yüzde 20 civarında artış yaşanırken, nitelikli yapılarda ise bu artış yüzde 50'ye kadar çıkıyor. Bölgede şu anda yeni yapılmış binalarda konutların metrekare birim fiyatı 1500 dolar ile 3 bin dolar arasında değişiyor. İş merkezlerinde ise metrekare 3-4 bin dolar arasmda değişiyor. Bölgede, A plus projelerde konutta metrekare fiyatı 6 bin dolar ile 8 bin dolara kadar ulaşırken, ofislerde kiralama bedelleri de 35-45 dolar aralığında seyrediyor.

Avukatların ilgisi lüks ofis projelerini artırdı

çağlayan Meydanı'nın da tamamlanmasıyla bölge 22 bin metrekarelik yayalaştırılmış alana sahip oldu. çağlayan Meydanı ve Adliye Sarayı'nın bölgenin gelişimini sektör temsilcileri şöyle anlatıyor: '2 vıldan itibaren vavaş yavaş hareket başladı. Son 2 yıl içerisinde çağlayan'a, nitelikli kiracı adayları geliyor. Avukatların talebine karşılık verebilmek için bölge içerisinde konut yapılaşması ve yeni binalarda ofislerin oluşması arttı. Ancak bölgede standart tanımlanmış ofis alanı çok kısıtlı olduğundan konutlardan, hanlardan dönme binalardan ofislere geçiş oluyor. Aynca, daha küçük metrekareli kiralamalara geçiş oldu. Adli merkez olması dolayısıyla şehir dışından gelenlerin talebi de olacak. Otel proje sayısında artış başladı.'

Arsa bulunamıyor

Mecidiyeköy'de dolaşanların ortalama yüzde 40-45'ini beyaz yakalılar oluşturuyor. Yaş ortalamasının ise genç olduğu görülüyor. İstanbul'da en önemli konuların başında gelen ulaşım avantajıyla ön plana çıkan Mecidiyeköy, özellikle çağlayan Meydanı'nın da hayata geçtiğinde, Mecidiyeköy'ün daha da değerlenmesi bekleniyor. Mecidiyeköy'deki arsaların da artık çok değerli olduğunu dile getiren bölgede faaliyet gösteren inşaat sektörü temsilcileri, bölgede yeniden bir proje gerçekleştirecek arsa bulunamadığını, çevredeki lüks binaların yapılaşmasının eski binaların da renevasyonunu  gerektireceğini belirtiyorlar.

HÜRRİYET

 


Geri Dön