28 / 03 / 2024

Meclis'e yeni bina yerine park yapılacak!

Meclis'e yeni bina yerine park yapılacak!

Bombalanan Meclis binasında yapılan tadilat tamamlanırken, Halkla İlişkiler A ve B bloklarının yerine sığınak ve otoparkı bulunan 3-4 katlı binaların yapılması da kararlaştırılmıştı. Binaların yapılması beklenirken, bu alanın park yapılarak değerlendirilmesi kararı alındı.



Meclis’in arka bahçesine yeni bina yapılmasından vazgeçildi. 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sırasında bombalanan Meclis’in tadilatına geçen ağustos içinde başlanmıştı. 1980’de odaları bulunmadığı için milletvekilleri için yapılan, ancak yenisi yapıldığı için boş olarak duran eski Halkla İlişkiler A ve B blokları için de yıkım kararı alınmıştı. Bu bloklar yaklaşık 5 aylık bir sürede tamamen yıkılmıştı. Bombalanan Meclis’in tadilatı için 32 firmanın oluşturduğu GOYEDER konsorsiyumu ile protokol yapılırken A ve B bloklarının yerine 8-10 bin metrekarelik alana, Meclis ana binalarından yüksek olmayacak şekilde, altında modern bir sığınak ve otoparkı bulunan 3-4 katlı binaların yapılması da kararlaştırılmıştı. Bu binalar için bütçe çalışması yapılmıştı. Sonbahar ve kış ayları içinde süratle yıkılan blokların yerine binaların yapılması beklenirken, bu alanın park yapılarak değerlendirilmesine karar verildi.  


Cumhurbaşkanı için mi? 

Resepsiyonların verildiği, her türlü kabulün yapıldığı tören salonunun üst katında modern dinlenme ve oturma alanları yapıldı. Buranın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için hazırlandığı şeklinde yorumlar yapıldı. Ancak TBMM yönetimi, buranın Meclis’i ziyarete gelen yabancı devlet başkanları, Meclis başkanları için yapıldığını belirtti. Resmi konukların  Ankara  programları sırasında zaman farklılıklarının bulunduğu, konukların bu süreyi trafikte geçirmemeleri için bu oturma alanlarının hazırlandığı belirtildi. 


Tören salonunun üst katında daha önce İnsan Hakları Komisyonu bulunuyordu. Komisyon yeni Halkla İlişkiler binasına taşınınca burası boşalmıştı.


A ve B bloklarının yerine 8-10 bin metrekarelik alana, Meclis ana binalarından yüksek olmayacak şekilde, altında modern bir sığınak ve otoparkı bulunan 3-4 katlı binaların yapılması kararlaştırılmıştı.


Kristal aynalar konuşuyor


Meclis’te bombalanan alanların tadilatının bitmesinden sonra milletvekili kulislerinin de yeniden yapılandırılması tamamlandı. Modern bir görünüme kavuşan iktidar ile muhalefet kulisi duvarlarına kristal aynalar yerleştirildi. 


Ayrıca her iki tarafta kulis çıkışını karşılayan duvarlara konulan 5 metre yüksekliği 4 metre genişliğindeki kristal aynalar da bölüme ayrı bir hava kattı. Kulise derinlik veren aynalarla Meclis’in eski “yoksul” havasının da gittiği yorumları yapılıyor.



Milliyet


Geri Dön