25 / 04 / 2024

Media Markt, bu yıl 6 yeni mağaza açacak!

Media Markt, bu yıl 6 yeni mağaza açacak!

TÜRKİYE’deki teknoloji zincir mağazaları arasında tek yabancı olarak operasyonlarını sürdüren Media Markt, önümüzdeki yıllar için hedef büyüttü.Gökyıldırım,“Türkiye’yi Avrupa pazarına ölçekledirdiğimiz zaman çok kıymetli bir grafik karşımıza çıkıyor" dedi



Media Markt, bu yıl 6 yeni mağaza açacağını duyurdu. Geçen yıl eylül ayında Media Markt’ın CEO’luk görevini devralan ve ilk kez basın toplantısı düzenleyen Yenal Gökyıldırım, Türkiye’deki elektronik pazarın bu yıl yüzde 12 büyüyeceğinin öngörüldüğünü söyledi. Gökyıldırım, “Türkiye’yi Avrupa pazarına ölçekledirdiğimiz zaman çok kıymetli bir grafik karşımıza çıkıyor. Türkiye’deki 18 milyar dolarlık pazar, Avrupa ülkeleri arasında ilk 4 arasında yer bulabiliyor. Ayrıca Türkiye, Avrupa’daki Media Markt ülkeleri içinde geçtiğimiz yıl en çok büyüyen ülkeler arasında yer aldı. Geçen üç ayda ise Avrupa’nın en çok büyüyen ülkesi olduk. 2016’da birinci sırada olmayı planlıyoruz” diye konuştu.


Media Markt Türkiye’nin geçen yıl pazarın 2 kat üzerinden büyüdüğünü ve cirosal bakımdan ise yüzde 17 büyüme sağladığını belirten Gökyıldırım, yatırımlara devam ederek büyüme hedeflediklerini ifade etti. Gökyıldırım, “Müşteri, çalışan ve tedarikçiyi merkeze koyarak en çok tercih edilen olmak istiyoruz. 2016 yılında 5’i şehir mağazası olmak üzere toplam 6 yeni mağazamızı daha hizmete açacağız” dedi. Gökyıldırım, sektörde 2016 yılında yüzde 12 oranında bir büyüme beklenmesine karşın, Media Markt’ın sektörün üzerinde, yüzde 20 oranında büyüme hedeflediğini dile getirdi. Gökyıldırım’ın paylaştığı bilgilere göre 2015’te Media Markt mağazalarına gelen 4 milyon ziyaretçi, ortalama 43 dakika zaman harcadı.


Hürriyet


Haber Para Dergisi'nde şu şekilde yer aldı;


Media Markt Türkiye CEO'su Yenal Gökyıldırım, düzenlenen basın toplantısında, geçen yılı değerlendirdi ve 2016 planlarını paylaştı. Media-Satum Holdingin 2015 yılında 21.7 milyar euro'luk ciro elde ettiğine dikkat çeken Gökyıldırım, Avrupa'daki en yakın rakiplerini 7 milyar euro ciro farkıyla geride bıraktıklarını söyledi. Türkiye'de emin adımlarla büyüdüklerini belirten Gökyıldırım, bu yıl beşi şehir mağazası olmak üzere toplam altı yeni mağazayı daha hizmete açacaklarını ifade etti. Ayrıca Media Markt Türkiye'nin önümüzdeki beş yıl içinde Avrupa'da en hızlı büyüyen ülke olacağını dile getirdi. 


Para


Geri Dön