26 / 04 / 2024

Mega projeler devam edecek!

Mega projeler devam edecek!

Marmaray Osmangazi Köprüsü ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü tamamlandı, hizmet veriyor. Çok yakında Avrasya Tüneli açılacak.



Marmaray Osmangazi Köprüsü ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü tamamlandı, hizmet veriyor. Çok yakında Avrasya Tüneli açılacak. 


Boğaz'da üçüncü tünelin. Kanal İstanbul'un ve Çanakkale 1915 Köprüsü nün ihaleleri çok yakında yapılacak (stanbul-EskişehirAnkara-Koııya Kızlı tren h.attı Anadolu'da birçok vilayete uzanacak. Kuzey Güney yönünde yeni yoDar ve çok büyük tüneller açıbyor. Marmara Bölgesinde iki yakada da yeni otoyol, hızlı tren ve Uman yatırımlan planlanıyor, izmir hedefli çok sayıda altyapı projesi devam ediyor Kentsel dönüşüme ivme kazandırmak için hükümetin sektörle birlikte yeni çözümlere odaklandığını görüyoruz. Bütün bunlar, gayrimenkul sektöründe yepyeni fırsatlar, yatırım ajanları ortaya çıkarıyor. Bu ülkede son 5 yıldır yılda 1 milyon adetlerin üzerinde konut satışı olabiliyorsa işte bunun altında yatan 'gerçek sebepler' bu büyük projelerdir. 


İSTANBUL VE TÜRKİYE 

Türkiye geneline yayılan yol, otoyol, havalimanı, liman, demiryolu, hızlı tren ve kentsel dönüşüm önümüzdeki dönemde İstanbul dışında birçok vilayetimizin ekonomisini canlandıracak ve yeni cazibe merkezleri oluşmasını sağlayacak. Yalova. Bursa. Balıkesir. Çanakkale ve  İzmir  ekseni. Trakya'daki tüm vilayetler. Antalya'dan Gaziantep'e kadar en az 5 vilayet.  Konya ve çevresindeki iller. Samsun'dan Trabzon'a ve oradan da Erzurum ve Van'a uzanan yeni ulaşım aksian 10 yıl içinde bambaşka bir Tür ki ve ortaya çıkaracak. Sadece Trabzon'da son 5 yıldaki yabancıya gayrimenkul satışına dayalı yeni yatırımlara bakılsa sözünü ettiğimiz dinamizmin ne olduğu anlaşılır. Büyük altyapı projeleri. 

Anadolu'yu gelmeyenlerin zannettiği gibi sadece İstanbul ve Marmara Bölgesinde yoğunlaşmış değil. Ülke genelinde çok büyük bir hareketlilik devam ediyor. 


UZUN VADELİ DÜŞÜNMEK İÇİN 

Türkiye, her yıl yeniden ne kadar güçlü bir ülke olduğunu kanıtlıyor Sadece içinde bulunduğumuz 2016 da bu ülkenin başına gelenler bile ekonomimizin ne kadar güçlü olduğunu elimle alemegösterdi. Elbette Umun en önemli dayanağı siyasi istikrardır. Kim ne derse desin siyasi istikrar, yani 'ülkenin yönerilebilir hali' bozulmadıkça Türkiye'de ekonomik kriz ya da güç zaaiiyeti yaşanmıyor. Uzun vadeli düşünmek ve iş yapmak mümkün hale gelivor. Mevcut anayasa ve sistemden ziyade, seçmen tercihiyle sağlanmış istikrarın, her seçimde sağlanabilir olması için atılacak adımlar o nedenle ayrıca önemli. Başkanlık sistemine geçiş, toplumsal barışı da sağlayacak şekilde tamamlanırsa küresel ve bölgesel sorunlara rağmen Cumhuriyetimiz, büyük hedeflerine, kısa sürede ulaşabilir. 


YİNE BÜYÜME YİNE REKOR


 2016'nın ne kadar zor bir yıl olduğum belirtmiştik. 15 Temmuz darbe girişimine karşı Türk milletinin gösterdiği direniş ve darbecileri püskürtmesi çok büyük başantiır. 

Ancak, bu hain girişimin arkasııxlaki güçler, dünya genelinde Türkiye'ye karşı negatif algı oluşturma' çabalarını sürdürüyorlar. Bu nedenle de yurtdışında ülke algımız pek ivi değil. Ancak, bu kimsenin moralini bozmasın. En zor mlkradelelerdeıı başarıyla çıkmış bir toplum olarak, bununla da başa çıkabiliriz Ticarette, sanayide vv Özellikle de inşaat ve gayrimenkul sektöründe moralleri yüksek tutarak vatmma. üretime devam ermeliyiz. Muhtemelen 2017'nın iik yarısında Türkiye demokratik bir başkanlık sistemini' tesis ederek, çok daha iyi yönetilen bir ülke haline gelmiş olacak. Bu da 2016 elan çok daha iyi bir yıl için şimdiden umut veriyor. 


Hürriyet EK 


Geri Dön