19 / 04 / 2024

Mehmet Akif Ersoy Kültürevi açıldı!

 Mehmet Akif Ersoy Kültürevi açıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ''Bakıyorsunuz bakanlığımızın üzerine 10-15 tane insan geliyor, 'Kentsel dönüşüme hayır'... 'Kentsel dönüşüme hayır' demiyorsun sen, bu ülkenin geleceğinin, çocuklarının canına kastediyorsun'' dedi



Bayraktar, Adana'da Yüreğir Belediyesi tarafından yaptırılan Mehmet Akif Ersoy Kültürevi'nin açılışında yaptığı konuşmada, böyle bir yapıya Mehmet Akif Ersoy'un isminin verilmesinin çok önemli olduğunu söyledi. 

     Bayraktar, AK Parti'nin vatan, millet ve üretim eksenli olarak vatandaşların hayat kalitesini artırmak için çalıştığını belirterek, bu doğrultuda çalışmaya da devam edeceğini söyledi. Genel ve yerel seçimler ile referandumda zaferle çıktıklarını anlatan Bayraktar, milletin desteğine karşılık olarak daha çok çalışmaları gerektiğini, ''pazara kadar'' meselesinde olmadıklarını söyledi. 

     Türkiye'yi dünyadaki 10 büyük ekonominin içerisine mutlaka koyacaklarını vurgulayan Bayraktar, kişi başı geliri ve ihracatı daha da artıracaklarını kaydetti. 

     Bayraktar, muhalefetin eleştirilerine açık olduklarını belirterek, ''Yapıcı eleştirilere sonuna kadar açığız. Eleştiriler acımasız olabilir ama yapıcı olmalı. Vatanın ve milletin menfaatine olmalı'' dedi. 

     Ülkenin deprem kuşağında olduğunu, afet karşısında dermanı olmayan yapılardan arındırılmak zorunda olunduğunu belirten Bakan Bayraktar, şöyle devam etti: 

     ''Bu bizim zorunluluğumuzdur. Bunu vatandaşlarımızla yapacağız. Şimdi bunu da engellemek istiyorlar. Bakıyorsunuz bakanlığımızın üzerine 10-15 tane insan geliyor, 'Kentsel dönüşüme hayır'... 'Kentsel dönüşüme hayır' demiyorsun sen, bu ülkenin geleceğinin, çocuklarının canına kastediyorsun. Bu kentsel dönüşümü vatandaşımız yapacak. Biz kentsel dönüşümü gönül rızasıyla yapan vatandaşlarımıza, ihtiyaç sahibi insanlarımıza kira yardımı yapacağız. 'Rant' diyor buna. Helali hoş olsun rant vatandaşımıza. Tabi ki vatandaşımız istifade edecek, vatandaşımızın gelir seviyesi artacak. Vatandaşımız doğru düzgün olmayan yerleşim birimlerinden yeni yerlerine kavuşacak. Bunun için gayret içerisindeyiz. Bunu yaptık.'' 

     Bayraktar, kişi başına düşen gelirin arttığını belirterek, iktidara geldiklerinde hazinede 27 milyar dolar para olduğunu, bunun şu an 110 milyar dolara çıktığını söyledi. O zaman IMF'ye borçlu olunduğunu, kendilerinin ise önümüzdeki yıl IMF'ye borç para vereceklerini belirten Bayraktar, Türkiye'nin bu duruma geldiğini ifade etti. 

     

     -''Irk milliyetçiliği bizde olmaz''- 

     

     Terörün ayaklarına dolanmaya çalıştığını kaydeden Bakan Bayraktar, şöyle devam etti: 

     ''Irk milliyetçiliği bizde olmaz. 780 bin kilometre coğrafya içerisinde yaşayan, Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanını taşıyan herkes bu ülkenin birinci sınıf vatandaşıdır. Böyledir, böyle olmak zorundadır. Bizde ötekileştirme, yabancılaştırma yok. Herkesi kucaklamak mecburiyetindeyiz. Herkesi bu ülkenin birinci sınıf, gelişmiş, kalkınmış mutlu insanı yapmak zorundayız. Bunun için mücadele veriyoruz. Bu ülkenin kalkınmasının, gelişmesinin, birliğinin, dirliğinin tekerine çomak sokmak isteyen hainlere hep birlikte 'dur' diyeceğiz. Türkiye kalkınacak. Bizim tarihten gelen geçmişimiz bunu gerektiriyor.'' 

     Vali Hüseyin Avni Coş da kentsel dönüşümün yanı sıra bu tarz kültürevlerinin de kentlere katkı sağladığını söyledi. 

     Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ise ilçenin göç alan bir yapıda olduğunu belirterek, toplamda 10 adet açacakları kültürevlerinden 5'incisinin hizmete girdiğini söyledi. Protokol üyeleri daha sonra kurdele keserek, kültürevinin açılışını yaptı. 

     

     -Kursiyerlerden alışveriş yaptı- 

     

     Bayraktar, açılışını yaptığı kültürevine gezerek, kursiyerlerle görüşüp, bilgi aldı. El sanatları kursunun yapıldığı salonları gezen Bakan Bayraktar, burada bir çarşaf takımı alarak, kursiyerlere 500 lira verdi. Başka bir salona geçen Bayraktar, burada da ''1 tane bekar oğlum var. Ona alalım'' diyerek, ''damat bohçası'' alıp, 300 lira verdi. 

     Bakan Bayraktar ayrıca, müzik dersi alan kursiyerlerle de ''Mamoş'' ve ''Beraber yürüdük biz bu yollarda'' şarkılarını söyledi. 

     Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ı makamında ziyaret eden Bayraktar, kentle ilgili brifing aldı. 

     AK Parti İl Teşkilatı'nı da ziyaret eden Bayraktar, burada da partililerle basına kapalı toplantı yaptı. 

    AA



Geri Dön