18 / 04 / 2024

Mehmet Akif Konutları'nda sona yaklaşılıyor!

Mehmet Akif Konutları'nda sona yaklaşılıyor!

Yenimahalle Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projesinde sona yaklaşılıyor. Bin 92 gecekondunun yıkıldığı Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde 3 bin 500 konutluk modern binalardaki çalışmaların yüzde 90'ı tamamlandı...



Yenimahalle Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projesinde sona yaklaşılıyor. Hak sahipleri, gecekondularının bulunduğu yerde, modern konutlara taşınacak. Bin 92 gecekondunun yıkıldığı Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde 3 bin 500 konutluk modern binalardaki çalışmaların yüzde 90'ı tamamlandı.
Yenimahalle Belediyesi hak sahiplerine kira yardımı yaparken yüklenici firma ile yaptığı anlaşmada ise daire teslimlerinde hak sahiplerinin önceliklerini korudu. Bölgede oturan gecekondu sahiplerinden imarlı tapuları olanlar, arsanın yüzölçümüne göre daire sahibi olacak. 145 metrekare alana sahip olanlara 2+1, 195 metrekare alanı olanlara 3 + 1, 245 metrekare olana 4+1, 250 metrekare alanı olana ise 2 daire verilecek. Proje kapsamında parklar, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları gibi sosyal donatı alanları da planlanarak çağdaş bir yaşam alanı oluşturulacak.
"Göç ettirmeyen dönüşüm" Yenimahale Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Projede bölgenin yıllarca kahrını çeken gecekondu sahibi vatandaşlarımızı mağdur etmeden onların da haklarını korumayı hedefledik. Mehmet Akif Mahallesi'ndeki kentsel dönüşümün Türkiye'ye örnek olması gerekir. Bu proje kentsel dönüşüm çalışmalarında eksik olan sosyal yapıyı da sağlıyor. Ayrıca konutları depreme dayanıklı, modern, çevre düzenlemesi ve altyapısını da tamamlayarak teslim etmeyi amaçlıyoruz. Vatandaşlarımız da konutlarına yerleştiklerinde bu farklılığı görecekler" diye konuştu.


Milliyet Ankara

Geri Dön