29 / 03 / 2024

Mehmet Ali Uyanık Denizli'deki arsasını okul için bağışladı!

Mehmet Ali Uyanık Denizli'deki arsasını okul için bağışladı!

Hayırsever Mehmet Ali Uyanık, Denizli'deki 1 milyon 700 bin liralık arazisini okul yapımı için bağışladı. 62 yıllık arsasının gelirini bağışlamak için Denizli Valiliğinde protokol imzalandı.



Denizli'de hayırsever çiftin 1 milyon 700 bin liraya sattığı arazinin geliriyle lise yapılacak. Hayırsever Mehmet Ali Uyanık: "Bu araziyi satmayı hiç düşünmedim. Aklımda hep okul yaptırmak vardı. Sonunda hayalime kavuştum. Satıştan elde ettiğim geliri lise için bağışlıyorum"


 Denizli'de yaşayan hayırsever çift, 62 yıl önce aldıkları arsasının satışından elde ettikleri parayı lise yapılması için bağışladı.


Merkezefendi ilçesinde yaşayan 84 yaşındaki Mehmet Ali ve Naile Uyanık çifti, 1955'te Başkarcı Mahallesi'nde 12 dönüm arsa satın aldı. Geçen süre içinde arsayı satmayan çift, bu fikrini yıllardır hayalini kurdukları okul için değiştirdi. Geçtiğimiz günlerde arsayı 1 milyon 700 bin liraya satan Mehmet Ali Uyanık, elde ettiği bu parayla da mahallesine lise yaptırma kararı aldı.


Çiftin 62 yıllık arsasını satıp gelirini bağışlaması dolayısıyla Denizli Valiliğinde protokol imzalandı.


Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, kentteki 33'üncü eğitim protokolünü imzaladıklarını söyledi.


Bu yıl 7 okulun daha tam gün eğitime geçtiğini hatırlatan Altıparmak, "Bugün çok özel bir gün yaşıyoruz. Mehmet Ali amca hayata atıldıktan sonra 'mahalleme lise yapacağım' diye hayal kurmuş. Bugün de 1 milyon 700 bin lira bağışta bulundu. İnşallah en kısa zamanda Naile-Mehmet Ali Uyanık Anadolu Lisesine tabelayı asacağız." dedi.


Mehmet Ali Uyanık ise hayali olan lisenin yapımına katkı sunduğu için çok mutlu olduğunu söyledi.


Arsayı 62 yıl önce aldığını ifade eden Uyanık, "Bu araziyi satmayı hiç düşünmedim. Aklımda hep okul yaptırmak vardı. Sonunda hayalime kavuştum. Satıştan elde ettiğim geliri lise için bağışlıyorum. Çok heyecanlıyım." diye konuştu.


Konuşmaların ardından lise yapımı için protokol imzalandı.


Bu arada, Naile Uyanık'ın okuma yazma bilmediği için protokole parmak mühür basması dikkati çekti.


Milliyet


Geri Dön