26 / 04 / 2024

Mehmet Bayraktar evini 11.6 milyon dolara Lil Waynee sattı!

Mehmet Bayraktar evini 11.6 milyon dolara Lil Waynee sattı!

ABDnin ünlü rap şarkıcısı Lil Wayne, Floridada yaşayan Türk işadamı Mehmet Bayraktarın okyanus kıyısındaki evini 11.6 milyon dolara satın aldı



Miamide zenginlerin yaşadığı The La Gorce Island içindeki 500 metrekarelik 3 katlı evi, Mehmet ve Şükriye Bayraktar çifti 2006 yılında 8.6 milyon dolar ödeyerek almıştı. Malikanenin ilk sahibi olan Bayraktar çifti, ABDde yaşanan büyük emlak krizine rağmen satıştan 3 milyon dolar kâr elde etti. 8 yatak odası ve 10 banyo bulunan evi Lil Waynein 2 yıldır Bayraktarlardan kiralamak için çaba sarf ettiği, sonunda satışa ikna etmeyi başardığı ifade ediliyor.

Bayraktar Holdingin kurucusu Hüseyin Bayraktarın oğlu olan ve Türkiyenin ilk alışveriş merkezi Gallerianın kuruluşunda önemli rolü bulunan Mehmet Bayraktarın Floridada 2001 yılından beri çaba harcadığı lüks otel ve mega yat limanından oluşan 500 milyon dolarlık yatırımına geçtiğimiz günlerde onay verildi. Bayraktarın ortak olduğu Flagstone şirketi 2012de temel atmayı planlıyor. Island Gardes adlı projede mega yat limanı yapılması, daha sonra da lüks otelin inşasına başlanması planlanıyor. Miaminin Island Gardens bölgesine yapılacak lüks otel, mega yat limanı kompleksi, ilk kez 2001 yılında onaylanmış, Miami İl Meclis Üyeleri 2004 yılında arazinin Bayraktarın şirketine kiralanmasına izin vermişti. Daha sonra bölgede yaşayanların açtığı davalarla uğraşmak zorunda kalan Bayraktar, bir türlü temeli atamamıştı. Florida Eyalet Meclisi geçtiğimiz Ağustos ayında projeyi onaylamıştı. Tartışmanın çıkış nedeni de, Flagstonea kiralanan Island Gardens bölgesinin 1949 yılında Miami şehrine kamu kullanımına sunulmak üzere devredilmesi gösteriliyor.

Dört Grammy sahibi

Dört Grammy ödülü sahibi olan Lil Waynei ABD Başkanı Barack Obama başkanlık seçimleri öncesinde konuşmasına taşımıştı. Obama, Georgia eyaletinde çoğunluğu siyahi olan öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında öğrencilere hayallerini gerçekleştirmeleri için okulda kalmalarını söylerken şu ifadeleri kullanmıştı: Muhtemelen iyi bir rapçı değilsiniz. Belki sonraki Lil Waynesiniz, ama muhtemelen değilsiniz. Bu durumda okula gitmekten başka çareniz yok.
Hürriyet/Razi CANİKLİGİL


Geri Dön