19 / 04 / 2024

Mehmet Koçarslan: Suada'ya yaptığım yatırım geri ödenmeli

Mehmet Koçarslan: Suada'ya yaptığım yatırım geri ödenmeli

Suada'yı işletme süresi uzatılmayan Mehmet Koçarslan, Galatasaray'da seçim öncesi, önceki akşam içini gazetecilere döktü



"Galatasaraylılar beni zenci olarak görüyor" diyen Koçarslan "1957'den beri buradayım ama onları anlamakta güçlük çekiyorum" ifadesini kullandı.

'TEKLİFİ REDDETTİM'
Koçarslan, adanın işletilmesiyle ilgili Ünal Aysal'ın döneminden sonra 2005'te başlayan kendi hikâyesi bölümünde çarpıcı bir anekdotu da gündeme getirdi. Geçtiğimiz günlerde vefat eden Özhan Canaydın'ın bir tavsiye üzerine kendisini davet ettiğini ve GS Adası'nı bir prestij adası yapmak istediğini ilettiğini anlatan Koçarslan, ancak o dönemde Reina'nın üzerine yoğunlaştığı ve maddi, manevi bu yükün altından kalkamayacağını belirterek, teklifi kabul etmediğini bildirdi. Özhan Canaydın ikinci görüşmeye çağırdığında, gelen diğer teklifleri söylediğini anlatan Mehmet Koçarslan, şöyle devam etti: "Canaydın benim 400 bin dolara işletmemi istedi, ben de 'hayır' diyemedim. Benden önce Ankaralı bir genelev patroniçesi 600 bin dolar teklif etmiş burayı işletmek için, onu kabul etmemiş Özhan Bey. Tabii onlar da restoran işi yapacaktı burada. Daha sonra ben işi aldım. Canaydın sözleşmeye yatırım için 2 milyon dolar koydu. 2 milyon dolardan fazla yatırım yaptığımız için 3 yıl artı 2 yıl uzatma hakkı aldık."

MAHKEMELİK OLMAYALIM
Galatasaray Kongresi'nin kararına saygı duyduğunu belirten Koçarslan, kulüple mahkemelik olmayı istemediğini ancak Suada'ya yaptığı yatırımın geri ödenmesi gerektiğini söyledi.
Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

GS adası giderse Mehmet Koçarslan Etiler'e taşınacak
Reina'nın sahibi, GS adasının işletmecisi Mehmet Koçarslan, Kasım 2010'da adanın işletme sözleşmesinin biteceğini, yeni gelen yönetimin kararına göre kalıp kalamayacağının belli olacağını söyledi
Koçarslan, "Kulübümle mahkemelik olmayı istemiyorum. Karşılıklı anlaşarak bu konuyu çözebileceğimize inanıyorum. Buradan çıkartılırsam restoranlarımı Etiler'e taşıyacağım" dedi. Koçarslan ayrıca Bodrum'daki Cennet koyunda butik otel projesi olduğunu kaydetti. Mehmet Koçarslan, GS adasını 2005 yılında Özhan Canaydın'ın işletmesini istediğini belirterek, "Canaydın bana `Sen işleteceksin bize 400 bin dolar kira vereceksin' dedi. 3 milyon dolar yatırım yapmam üzerine 3 yıllık sözleşmeyi 5 yıla çıkardı" şeklinde konuştu.

Genelev patroniçesi talip olmuş!
Koçarslan o günlerde GS adasını işletmek isteyen bir talip daha olduğunu bunu Özhan Canaydın'ın çok sonra söylediğini belirterek şunları anlattı: "Ankaralı genelev patroniçesi 600 bin dolar teklif vermiş. Başkan ona vermedi. Başkan paraya bakmadı, GS'yi düşündü. Başkan bana `O gün şartlar buydu' dedi.

Hakan Kıran'ın yelkenli ada projesi
Ünal Aysal'ın 2005 yılında, işletmeyi almadan önce Hakan Kıran'a GS adası için çizdirdiği 8 milyon dolarlık yelkenli ada projesi olduğunu kaydeden Koçarslan, "Bu projenin izinleri de alınmıştı. Ancak GS yönetimi izin vermedi. Projede, otel, SPA, restoranlar vardı. İstanbul harika bir değer kazanacaktı ama olmadı" dedi.
Nevin Donat/Milliyet

Galatasaray Adası'na 13 milyon dolar yatırdım versinler hemen çıkarım
Galatasaray Adası'nın işletme hakkını 2005'ten beri elinde bulunduran Reina'nın patronu Mehmet Koçarslan, sözleşmenin 2015'e kadar uzatılmasının mali kurulda reddedilmesi ile ilgili "13 milyon dolarlık yatırım yaptım. Paramı versinler çıkarım" dedi.

GALATASARAY Spor Klubü'nün (GS) Kuruçeşmede'deki adasında yer alan tesisleri, Suada adı altında işleten İstanbul'un önde gelen eğlence mekanlarından Reina'nın patronu Mehmet Koçarslan, 2015'e kadar uzatılan işletme sözleşmesinin iptali ile ilgili olarak, "Adaya, devraldığım 2005 yılından bu yana 13 milyon dolar yatırım yaptım. Gelip ne kadar yatırım yaptığımızı tespit etsinler, paramı versinler çıkarım" dedi. Koçarslan, Galatasaray Adası üzerindeki tesislerin işletme hakkını 2 milyon dolar yatırım yapma şartıyla yıllık 400 bin dolar kira bedeli ile aldığını anımsattı.

Yatırımla süre uzadı
Koçarslan sözlerini şöyle sürdürdü: "Daha sonra yaptığımız yatırımların devam etmesi ve yüksek miktarda olması nedeniyle sözleşmemiz 2007'de 3 yıl daha uzatıldı. Ben her yatırımı, attığım her adımı merhum Başkan Özhan Canaydın'ın bilgisi dahilinde yaptım. Her seferinde `Buraya bu kadar yatırım yapıyoruz, yarın bize gidin derseniz ne olur' dedim. Canaydın da bana `Sen devam et' mesajı verdi. Ancak mali kurulda 2015'e kadar olan işletme sözleşmemiz iptal oldu. Ben buraya harcadığım para ve enerji ile 4 tane daha Reina, 20 tane daha Kichnette açardım."

Adayı işletmeyi istemedim
Özhan Canaydın'ı kıramadığı için istemediği halde Suada'yı işletmeye başladığını savunan Kocarslan şunları anlattı: "2010 Kasım'da bitecek sözleşmemizin 2015'e kadar uzatılması için Özhan Canaydın, Başkan Adnan Polat'a mektup yazdı. Polat yönetimi de Canaydın'ın mektubunun ışığı altında sözleşmeyi imzalamaya oturdu, kira artışı talep edildi. `Yatırımın karşılığın verirsek gidersin' dendi ve kabul ettik. 1 ay süre istendi ama 3.5 ay sonra, `Sözleşmeyi 2015 Kasım ayına kadar 5 yıl daha uzatıyoruz, 5 yıl sonunda gideceksin ya da günün şartlarında kira artışını kabul edeceksin' dediler, kabul ettik."

Tam para kazanacakken
Yeni sözleşmede GS üyelerine tesislerde yüzde 30 indirim istendiğini ve kabul ettiklerini kaydeden Koçarslan, şöyle konuştu: "Bu uygulama zaten zarar eden işletmemizin daha büyük bir zarara girmesine sebep oldu. Bu son istekle bizi hiç para kazanamaz duruma getirdiler. Biz yatırımlara devam ettik ve tek beklentimiz ve umudumuz olan davet alanını iyileştirme projesini bekledik. Sadece davet alanı bize para kazandıracaktı. Davet alanı 27 Şubat'ta 2010 mali kurulunun sonunda 200 kişi kalmışken önerge oylandı ve sözleşme iptal edildi."

Değeri 70 milyon dolardan 300 milyon dolara yükseldi
MEHMET Koçarslan, Galatasaray Adası'na kattığı değer konusunda şu iddiada bulundu: "Ada paha biçilmez bir yer ama gayrimenkul değeri ilk aldığımızda 70 milyon dolarken şimdi 300 milyon dolara yükseldi. Ben kulübümle mahkemelik olmayı arzu etmiyorum. Yeni yönetimin bizi bundan sonra para kazandıracak şekilde mağdur etmeyeceklerine ve karşılıklı anlaşarak bu konuyu çözebileceğimize inanıyorum."

4 yıldır zarar ediyorum Galatasaray'a helal olsun
GALATASARAY yönetiminin adayı kendisinin işletmesini istemediğini belirten Mehmet Koçarslan, şöyle devam etti: "Bu adayı sadece GS üyelerinin kullanmasını istiyorlar. Bu adanın yıllık gideri 3 milyon dolar. Ben tüm varlığımı, kazancımı bu adaya yatırdım. Hayatımda yaptığım en büyük maddi kayıp bu adanın işletmesini almamdır. 4 yıldır işletme zarar ediyor. Ben burda bir yılda sattığım içkiyi Reina'da bir haftada satıyorum. Burayı dünyanın en güzel yerlerinden biri haline getirdim, İstanbul'a ve GS'ye güzel bir mekan kazandırdık. Ünlü Paris Match Dergisi buraya 2 sayfa ayırdı. Dünya çapında bir marka yarattık. Kulübe helal olsun."

Ben aldığım günlerde tesisin müdürü tuvalete giremiyordu
GALATASARAY'ın geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden eski Başkanı Özhan Canaydın'ı vefatından 3 hafta önce ziyaret ettiğini söyleyen Mehmet Koçarslan, şunları anlattı: "Özhan Canaydın gerçek GS'li idi. Ben buraya ilk geldiğimde tesisin müdürü tuvalete karşıya geçiyordu. `Burayı sen adam edersin' deyip Canaydın bana güvendi. O olsaydı kendimi daha güvende hissederdim. Bana `Ben öbür tarafa gitsem bile GS ile bağım kopmaz, ben oradan da mesaj veririm' dedi. Ama ben kendisiyle helalleştim. Elini öptüm. O olsaydı daha korunaklı olabilirdim çünkü olayları o biliyordu."
Hülya Güler / Hürriyet

Bu paraya 4 Reina açardım, GS beni mağdur etmesin
Galatasaray Adası'nın işletmecisi Mehmet Koçarslan, sosyal tesis olmasına karar verilen Galatasaray Adası'ndan yıl sonunda ayrılıyor. Koçarslan: '13 milyon $ yatırım yaptım. Kulübümle mahkemelik olmak istemem' diyor

2005 yılında Galatasaray (GS) Eski Başkanı Özhan Canaydın'ın isteği üzerine İstanbul boğazındaki GS adasının işletmesini alan Mehmet Koçarslan, GS'nin son kongresinde çıkan kararla Kasım 2010'da adayı terk ediyor. 2005'ten bu yana adaya 13 milyon dolar yatırım yaptığını ve gayrimenkul değerini 70 milyon dolardan 300 milyon dolara yükselttiğini söyleyen Koçarslan, 'GS Kongresinin aldığı karara saygı duyuyorum. Kulübümle mahkemelik olmayı istemiyorum. 4 yıldır adada işletme zararı ediyorum. 4 yıldır çektiğimiz sıkıntılar GS'a feda olsun. Yeni yönetimin bizi mağdur etmeyeceğine ve karşılıklı anlaşarak bu konuyu çözebileceğimize inanıyorum' diyor.

EMİR KABUL ETTİM
Aslında adayı hiç almak istemediğini ancak Özhan Canaydın'ın sözünü emir kabul ettiğini vurgulayan Koçarslan, süreci şöyle anlatıyor: Özhan Canaydın bir tavsiye üzerine beni davet etti ve GS Adası'nı bir prestij adası yapmak istediğini iletti. Sosyal tesisleri Kalamış'a taşıyacağını, Ada'daki işletmelerin de gelir getirmesine karar verdiklerini açıkladı. Ben de Reina üzerine yoğunlaştığımı ve maddi, manevi bu yükün altından kalkamayacağımı bildirdim. GS Adası'nı Reina standartlarına getirebilmek için çok yatırım gerektiğini söyledim, teklifi kabul etmedim. Sayın Canaydın beni ikinci kez çağırınca hayır diyemedim. 400 bin dolar kira ile işletmeyi devraldım. Sözleşmeye yatırım için 2 milyon dolar maddesi kondu. Fakat biz 2 milyon dolardan fazla yatırım yaptık. Bunun karşılığında da 3+2 yıl işletme süresini uzatma hakkı aldık. GS yönetiminin oluru ve teşvikiyle her yıl onarım, bakım iyileştirme ve yeni yatırımlarla adanın kapasitesini geliştirdik. Fakat kongrede adanın tekrar sosyal tesis haline dönüştürülmesine karar verildi. Adaya 5 yılda 13 milyon dolar yatırım yaptık. Ben bu kadar zamanda bu para ve emekle 4 Reina daha açardım.'
Şenay Büyükköşdere / Akşam


Geri Dön