19 / 04 / 2024

Mehmet Kocatepe'den Artvin'e 26 proje müjdesi!

Mehmet Kocatepe'den Artvin'e 26 proje müjdesi!

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe belediyenin asli hizmetinin sosyal projelerle şehirde yaşayan insanların; yaşamlarını kolaylaştırmak olduğunu belirterek bu kapsamda 2016 yılı içinde 26 projeyi hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi




Artvin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Alkan ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan bir gazeteci grubu Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe'yi makamında ziyaret etti.


Başkan Kocatepe gazetecilere 2016 yılında yapılacak projeler hakkında bilgiler verdi. Kocatepe yaptığı açıklamada "Göreve başladığımız ilk yılda dedik ki her ay bir proje. Allaha şükür fazlasıyla yaptı. İkinci yılda bunu ikiye katlayalım dedik bunu da fazlasıyla yaptık. Bugün 3'üncü yıla girerken her aya iki proje sığdıracağız. Bunun üzerine de ekstradan bir iki proje koyarak 2016 yılını Artvin'in hizmetlerde vites artırdığı yıl olarak ilan ediyorum. Birinci ve ikinci yılda yaptığımızdan daha çok iş yapacağız. Bunun da esas sırrı tahsislerimizi yaptık. Projelerimizi yaptık. Kendi öz kaynaklarımızı harekete geçirme noktasında da avantajlarımız var. Şimdi daha rahat hizmet etme dönemindeyiz" dedi.


Artvin Belediyesi olarak 2016'da bu 26 projeyi bitirmeyi kendilerine hedef olarak belirlediklerini ifade eden Kocatepe "Bunlardan belki bir ikisini yapamayız ama onların yerine başka bir şeyler yaparız" diye konuştu.


Artvin Belediyesinin 2016 Yılında Kendisine Hedef Belirlediği 26 Proje


1'inci proje: Şehrin Girişi Ve Kavşak Dizaynı - Bununla ile ilgili kara yolları ile bir görüşmemiz oldu. Milletvekilimiz kara yolları bölge müdürü ile görüştü. Şehrin girişine de bir genişleme kavşak yapılması talebinde bulundu. Henüz başlanmadı fakat girişimlerde bulunuldu.


2 'inci proje: Mamazimda Park Projesi. Şehre girerken köprünün sol tarafında Mamazimda yolunda Ford Servisinin olduğu yerin yanında park projemiz var. Üniversiteye bir proje yaptırdık.  İstanbul Büyük Şehir Belediyesinin Park Bahçeler Birimiyle birlikte yapabilir miyiz diye bir ön görüşme yaptık. Kıyı kenar çizgisinden çıkarılmadığı için burada bir sıkıntı yaşayabiliriz. Proje kıyı kenardan çıkarıldığı anda projeye başlayacak. Kıyı kenar çizgisine takılırsa bize yaptırmaya bilirler.


3 proje: Şimşek Mermerden Balık Çiftliğine 3 Bin 800 Metrelik Alternatif Yol - DSİ ek yatırım programına bu sene teklif etti. Bu sene inşallah başlatırız.


4'üncü proje: Keson Kuyularından Mamazimda Ana Depoya Su Hattı Yapımı, 400 metrelik bir boru keson kuyularından çıkan su. Borular eski olduğu için sular gitmiyor. Suların yarısı gitmiyor. Yeni boru aldık ve arkadaşlarımız çalışmalara başladı. Bu projeye başlandı demek mümkündür.


5. proje: Hayvan Barınağı -Tahsisimizi aldık hayvan barınağı ile ilgili. Projemizde hazır. Eski çöplüğün arkasında geniş bir yer. Barınağın yer tahsisi hazır. Proje inşallah yapılıyor diye bakabiliriz.


6. proje: Hapishaneden İskebe’ye Yol Yapımı - Vaatlerimizin arasında yer alan bir proje değildi fakat şehrin ihtiyaç olan bir durumdu. 900 metrelik yerin ihalesi yapıldı. Şimdi ikinci 900 metrelik yerin ihalesi yapılacak. Hapishaneden köprüye kadar olan olun yapımı için çalışmalar içerisindeyiz.  Bu çalışma Artvin’in trafiğini ciddi anlamda rahatlatacak. Özellikle öğrenci servislerini çok rahatlatacak.


7'inci proje: Gökorman’dan Habazoğlu’na Yol Yapım Projesi - Bu zor bir proje. Bu sene yetişmeyebilir fakat bizim özellikle dere yukarı yapacağımız yol DSİ ye yaptıracağız dediğimiz dere ıslahı ile ilgili yol. O yola buradan saplamalar yaptırmamız gerekiyor ki proje işlensin. Bunlardan bir tanesi de Habazoğlu yolu.


8'inci proje: İlkokulların Bahçelerinin Sentetik Zemin Yapımı Projesi başladı. 5 tanesi sentetik zeminle kapatıyoruz. Kalanını da milli eğitimden ve gençlik spordan kaynak alarak devam edip yapacağız.


9'uncu proje: Şehrin Sulama Kanallarının Yapımı ve Tamiri konusunda bir ekip oluşturduk. Dere Mahallesinde bir kısmı yapıldı.


10'uncu proje: İsmet Acar bulvarına giriş takı ve aydınlatma çalışması projesinin maliyeti 47 bin lira tutuyor. Proje bitti.


11'inci proje: Kültür Sokağı Projesi- 3'üncü caddede hayata geçirilecek olan Kültür Sokağı Projesi içinn DOKA'dan 1 milyon lira geliyor. Bu projeye de tamam diye bilirsiniz.


12'inci proje: "Haypet Yolunun Bağlanması Projesi"- Projenin hayata geçmesi için dere içinde bir binayı kamulaştırdık. İhalesini de bitirdik. Üst Haypet'ten gidip Alt Haypet'ten dönmek üzere yolun yapımına başlanacak. Tek yön olacak. Çift yön için çok sayıda kamulaştırma yapılması gerekiyor. Belediyenin bütçesi buna uygun değil. Çözümü tek yönde bulduk. Üstten gidiş alttan gelişi şeklinde.


13'üncü proje: Halitpaşa Kavşağının Düzenlemesine Projesi -Bu kapsamında halk oyunları heykeli yapılacak. Bunu da sponsora yaptırtmak istiyoruz. Belediyenin bütçesinden bu tür işlere para harcamak istemiyoruz. Aslan Özer Bey'e bunun maliyetini karşılayacak. 


14'üncü proje: "Eski Adliye Sokağının Hastane Caddesine Bağlanması Projesi"- Bu proje için arkadaşlarımız bir çalışma yaptı. Bu proje hayata geçtiğinde hastane yolu ulaşımı son derece rahatlar. Bölgede çok sayıda kablo var. Kabloları sağa sola çekmemiz lazım. Zorda olsa yapılabilir. Bu projeye henüz başlamadık.


 15'inci proje "Hastane Kavşağında 4 Adet Büfe Yapımı"- Modern şehirlerde hastane girişlerinde hediyelik eşya satan iş yerleri olduğunu görüyoruz. Bura da bunlar yok. 4 Büfeyi oraya yaptıracağız.


16'nci proje İskebe Engelli Park Yapımı: Yakında bu proje için ihaleye çıkıyoruz.


17'nci proje: Kafkasör Yolu Üçüncü Etap Genişleme Çalışması- Şimdiye kadar Kafkasör'e 5 kilometre bir 3,5 kilometre yol yaptık, asfalt yaptık. Şimdi 1,5 kilometrelik yol genişlemesi kaldı. Şimdi insanlar nasıl değerlendirirse  değerlendirsin. O yolun kalan kısmını da bitirip Kafkasör yolunu genişletme işini neticelendirmek istiyorum. Bunun parası da 200 bin lira ayrılmış durumda.


18'inci proje:  TOKİ  Atmaca Evleri Toplu Konut Projesi - TOKİ'den tahsis yazımız gelmiştir. 376 ada 49 parsel numaralı 35 bin 409 metre kare yüz ölçümlü yer, hazine tarafından belediyemize tahsis edilmiştir. TOKİ ile anlaşıp bu sene bu projemizi başlatmak istiyoruz. Hayırlı olmasını diliyorum.


19'uncu proje: Artvin Belediyesi Engelsiz Yaşam ve Kadın Kültür Sanata Merkezi - Bu projemiz 3'üncü caddede yapıldı. Artvin Belediyesi Engelsiz Yaşam ve Kadın Kültür Sanata Merkezimizi açtık hizmet vermeye devam ediyor.


20'nci proje: Şehir Işıklandırma Projesi- Şehir Işıklandırma Projesi için İstanbul'dan bir firma ile görüştük.  Çok geniş bir proje yapmışlar. Bunu hayata geçirmeyi istiyoruz. Şehrin ışıl ışıl olmasını istiyoruz. Bunun Artvin'e görsel güzellik kazandıracağı düşüncesindeyiz.Projesini yaptırdık ama başlamadık.


21'inci proje: Hal ve Toptancı Projeleri Depoları Projesi - Hal binası için 27 dönümlük arazinin tahsisi geldi. Toptancı arkadaşlarımıza gezip Artvin Belediyesi Sebze ve Meyve Toptancı Halı adında bu sene bir proje başlatacağız.


22'inci proje: Artvin Belediyesi Mezbahane Projesi - Yerin tahsisi tamamdır. Bu sene başlarız diye düşünüyorum. Henüz kazma vurulmuş değil.


23'üncü proje: Sağlıklı Yaşam Merkezi -  Bu projede en sıkıntılı işleri geride bıraktı. Burası tarihi bir yer olduğu için Anıtlar kurulundan yaptığımız projenin kabulünü çıkarttık. Şimdi uygulama projesini yaptırıyoruz. 


24'üncü proje: Belediye Arkasından Giriş Yolu Ve Otopark Yapımı - Bu projeye çok önem veriyoruz.  10 milyon liralık bir proje. Henüz başlamış değiliz. Bu sene yapımına başlamak için zorlayacağım.  


25'inci proje: Çoruh Park Projesi- Devlet yaptı bize devredecek. Belediyenin projesi belli.  Devlet bize AK Partili belediye diye ekstradan para vermiyor. HDP'li Belediyeye, CHP'li Belediyeye ne kadar veriyorsa bize de o kadar veriyor.   Bizde devletin diğer kurumlarını kullanıyoruz. Çoruh Park'ta DSİ'ye yaptırttığımız bir proje


26'ncı proje: Semt Konağı ve Aşevi Projesi 


Artvin Belediyesi



Haber Hürriyet gazetesinde şu şekilde yer aldı;


Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, 2016 yılı içinde 26 projeyi hayata geçirmeyi planladıklarını, bunlardan 18'ine başlandığını söyledi.


Kocatepe, Artvin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Alkan ve yönetim kurulu üyelerini makamında kabul etti.


Göreve başladığı ilk yılda her aya bir proje sığdırdıklarını dile getiren Kocatepe, ikinci yılda da bunu ikiye katlayarak her ay iki proje yapıp Artvin'e hizmet ettiklerini belirtti.


Kocatepe, üçüncü yıla girerken her aya iki proje sığdıracaklarını ifade ederek, "Bunun üzerine de ekstradan bir iki proje koyarak 2016 yılını Artvin'in hizmetlerde vites artırdığı yıl ilan ediyorum. Birinci ve ikinci yılda yaptığımızdan daha çok iş yapacağız. Projelerimizi yaptık. Kendi öz kaynaklarımızı harekete geçirme noktasında da avantajlarımız var. Şimdi daha rahat hizmet etme dönemindeyiz" dedi.


Artvin Belediyesi olarak 2016'da 26 projeyi bitirmeyi kendilerine hedef olarak belirlediklerini kaydeden Kocatepe, bunlardan 18'ine başlandığını söyledi.





Hürriyet


Geri Dön