20 / 04 / 2024

Mehmet Nane: Perakendeciler ekonominin lokomotifi!

Mehmet Nane: Perakendeciler ekonominin lokomotifi!

Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği (AMPD) Başkanı Mehmet Nane, Türkiye'de perakende sektörünün büyük bir ivme kazandığını söyledi



Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği Başkanı Mehmet Nane, perakendecilerin büyürken kendileriyle etkileşim halinde olan onlarca sektörü büyümeye ve ülke dışına taşımaya başladığını söyledi. Nane, "Tüm ürün ve servisler perakende aracılığıyla tüketiciyle buluştu." dedi.

Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği (AMPD) Başkanı Mehmet Nane, Türkiye'de perakende sektörünün büyük bir ivme kazandığını söyledi. Perakendecilerin büyürken kendileriyle etkileşim halinde olan onlarca sektörü büyümeye ve ülke dışına taşımaya başladığını belirten Nane, "Sektörümüz Türkiye'deki 72 milyon tüketiciyi kalitesi giderek artan ürün ve hizmetlerle donatarak tüketicinin yaşam standardını yükselten bir sektör haline geldi. Ekonominin barometresi oldu. Çünkü ülkemizde üretilen tüm ürün ve servisler perakendeciler aracılığıyla tüketiciyle buluşmaya başladı." dedi.

Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği (AMPD) ile Bankalararası Kart Merkezi'nin düzenlediği Perakende Zirvesi İstanbul'da yapıldı. Programın açılışında konuşan AMPD Başkanı Mehmet Nane, özellikle organize perakende sektörünün hizmet odaklı büyümenin dinamosu haline geldiğini kaydetti. Perakendecilerin, tüketiciyi kaliteli ve uygun ürünlerle bir araya getirdiğini anlatan Nane, "Ayrıca tüketicilerin yaşam standardını yükselten bir sektör haline geldi. Ekonominin barometresi oldu. Çünkü ülkemizde üretilen tüm ürün ve servisler perakende ile bizlerin aracılığıyla buluşmaya başladı. Sektörümüzün endeksleri enflasyon endeksleri kadar önemli oldu.'' dedi. Nane, ayrıca sektörün imalat, lojistik, depolama, ulaştırma, tedarik, pazarlama ve teknoloji gibi birçok iş alanının da büyümesine katkı sağladığını dile getirdi. Boyner Holding Üst Yöneticisi (CEO) Cem Boyner, insanları iyi hissettirme işi yaptıklarını, bunun kendileri için bir hırs, bir tutku haline geldiğini belirterek, "Dokunduğumuz insanları mutlu etmek istiyoruz." dedi. Boyner, Müşteri Çağında Pazarlama Zirvesi'nde yaptığı sunumda, 'insanları iyi hissettirme' işinin kendileri için bir hırs ve tutku haline geldiğini söyledi.

Zirveye katılan LCW Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük ise 2020 yılında Avrupa'nın en başarılı 3 firmasından biri olacaklarını belirterek, "Bu yıl yüzde 50 büyüyeceğiz. 2011'de de 14 bin öğrenciye burs vereceğiz. Bunun toplam boyutu 36 milyon lira. Her yıl net kârın yüzde 10'unu bu işlere ayırdık. Biz kepçeyle verdik, Allah bize daha büyük kepçeyle verdi." dedi. Zirvede bir markanın liderlik serüveni konulu sunum yapan Küçük, işte iyi niyetin yetmediğini, mutlaka belli kuralların konulması ve uygulanması gerektiğini kaydetti. Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu da, İstanbul'da yaptıkları alışveriş merkezinin 1012 yılında açılacağını belirterek, "Kültür merkezi, oteli, rezidansı ile 5'i bir yerde bir proje. Biz AVM içinde yapacağımız kültür merkezine Broadway oyunlarını getireceğiz." dedi.
Zaman/Bayram Kaya

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Komşularda AVM açın Türk ürünlerini tanıtalım
 
Devlet Bakam Zafer Çağlayan, Türk perakendecilere seslenerek, iBizim işimiz sizlere projektörlük yapmak. Komşu ve çevre ülkelere yatırım yapını dedi. Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Demeğinin (AMPD) bu yıl 13'üncüsünü düzenlediği "AMPD Perakende Zirvesiînin açılışında konuşan Çağlayan, iGidin, komşularda alışveriş merkezleri yapın, Türk ürünlerinin tamtamını ve ihracatım gerçekleştirin. İstihdam sağlayalım. Sektörünüz 3.5 milyon civarında bir ihtihdam sağlıyorî şeklinde konuştu.

Fas'a AVM yakında

Bakan Çağlayan, tüm taraflar ile biraraya gelerek yaptıkları çalışma sonucunda alışveriş merkezleriyle beraber ihracat köprüsü oluşturmak noktasında sektörle beraber olma kararı aldıklarım ve bu amaçla bir Koordinasyon Kurulu kurduklarım bildirdi. Bu kurulun Dış Ticaret Müsteşarlığı ve AMPD ile birlikte önemli çalışmalar yaptığım belirten Çağlayan, bu çalışmalar kapsamında hedef ülkeler tespit etmeye başladıklarım ve ilk ülke olarak Fas'ın olduğunu söyledi. Çağlayan, bir alışveriş merkezi yatınması firmasının Fas'ta yatırımla ilgili karar alarak yakın süre içinde ilk alışveriş merkezini yaparak işe başlayacağım bildirdi.
Bugün 


Geri Dön