18 / 04 / 2024

Mehmet Özhaseki: Sur cazibe merkezi olacak!

Mehmet Özhaseki: Sur cazibe merkezi olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Sur’un bir cazibe merkezi olması için çalıştıklarını söyledi. Özhaseki, bölgedeki salaş yaşamın bitmesini istediklerine işaret ederek, “O kadar güzel projeler hazırladık ki emin olun Silopi’de hazırladığımız projeye herkes imrendi." dedi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Sur’un bir cazibe merkezi olması için çalıştıklarını kaydetti. Özhaseki, “Dökülmüş, yıkılmış bir sürü ev var. Bunları temizlemeye giren kepçelerin önünde bombalar patlıyor. Ölenler, şehit olanlar oldu. Vatandaş, ‘evime girmek istiyorum’ dediğinde, ‘lütfen girmeyin, polis bir arama yapsın ondan sonra girin’ diye yalvardığım insanlar var, Nusaybin’de” dedi. 


Özhaseki, şöyle devam etti: “Terör örgütünün kara propagandasıyla karşı karşıyayız. ‘Zamanında Ermenilere olduğu gibi Kürtlere de tehcir yapıyorsunuz’. Bundan büyük bir kötülük olabilir mi? Hem kendileri orada silahlanıyorlar, çukurlar kazıyorlar terör örgütünü susturmak için meşru güçlerimiz gittiğinde de, ‘siz bizim evlerimizi yıktınız’ diye bağırıyorlar.”



‘Salaş yaşam bitecek’


Özhaseki, Sur’un bir cazibe, turizm merkezi olması, aslına uygun restore edilmesi ve destinasyon merkezi olmasına önem verdiklerini ifade ederek, “Yeniden briketten evler yapılırsa, teröristlerin istediği o zaten. Yeniden yuvalanacaklar ama bizim istediğimiz olursa oradaki halk zenginleşecek, gelen turizmden istifade edecek, esnaf da mahalle de istifade edecek. Hizmet sektörü canlanacak. Orada bir oynama, kaynama olacak, burada onu istiyoruz. Sur’da 1 milyar 950 milyon lira, neredeyse 2 milyar lira, terör bölgelerindeki yakılıp, yıkılıp, dökülen bütün yerlerde de 10 milyar lira civarında harcayacağız” dedi. Özhaseki, bölgedeki salaş yaşamın bitmesini istediklerine işaret ederek, “O kadar güzel projeler hazırladık ki emin olun Silopi’de hazırladığımız projeye herkes imrendi. İlk etapta evi yıkılanlar ‘önce paramızı verin’ derken, ‘Hayır, ben bu evleri istiyorum’ demeye başladılar” diye konuştu.


Milliyet



Geri Dön