26 / 04 / 2024

Mehmet Salih Tatlıcı'nın miras davasında yeni gelişme!

Mehmet Salih Tatlıcı'nın miras davasında yeni gelişme!

2009'da vefat eden Mehmet Salih Tatlıcı'nın oğulları arasında devam eden miras kavgası yeni gelişmeler yaşanıyor. ABD Florida Mahkemesi, miras davasında Mehmet Tatlıcı’yı haklı buldu. Mahkeme, Uğur Tatlıcı’nın 740 milyon dolar ödemesine karar verdi.



Türkiye'nin en zengin iş insanları arasında bulunan Mehmet Salih Tatlıcı'nın ardından yaşanan miras kavgasında sular durulmuyor. Sabah'tan Mustafa Sait Özkan'ın haberine göre; merhum iş insanı Mehmet Salih Tatlıcı'nın ilk eşinden olan oğlu Mehmet Tatlıcı ile ikinci eşi Nurten Tatlıcı'dan olan oğlu Uğur Tatlıcı arasındaki miras kavgası, ABD'ye kadar uzandı.

Mehmet Salih Tatlıcı nın miras davasında yeni gelişme!

"FLORİDA'DA İŞ YAPIYOR" İDDİASI 

Mehmet Tatlıcı, üvey kardeşi Uğur Tatlıcı aleyhine Florida'da dava açtı. Mehmet Tatlıcı, ABD'de açtığı bu davada 3 haber sitesinde çıktığını iddia ettiği haberlerden dolayı manevi olarak duyduğu zarardan dolayı 740 milyon dolar tazminat talep etti. Mehmet Tatlıcı'nın, mahkemeye sunduğu dilekçede Uğur Tatlıcı'nın Florida'da iş yaptığını iddia ederken bununla ilgili herhangi bir somut belgeyi mahkemeye sunamadığı öğrenildi. 

AYLAR SONRA HABERDAR OLDU  

Mahkeme, ABD'nin Florida eyaletinde iş yapmamasına ve yaşamamasına karşın Uğur Tatlıcı'nın 740 milyon dolar tazminat ödemesine hükümetti. Uğur Tatlıcı'nın, ABD'deki mahkeme tarafından kendisine herhangi bir tebligat yapılmadan gıyabında verilen karardan aylar sonra, Türkiye dışında kayıtlı şirketlerine ve hisselerine tedbir koyarak, mal varlıklarının bloke edilmesiyle haberdar olduğu ortaya çıktı. Karara avukatı aracılığıyla itiraz eden Uğur Tatlıcı, kararın iptali ve yurt dışındaki mallara konulan tedbir kararlarının da kaldırılması yönünde talepte bulundu.

Mehmet Salih Tatlıcı nın miras davasında yeni gelişme!

"13 YILDIR ABD'YE ADIM ATMADIM" 

ABD'ye 13 yıldan bu yana adım atmadığını dile getiren Uğur Tatlıcı, "Ne orada ikamet etmekteyim ne de iş yapmaktayım. Florida mahkemeleri böyle bir davayı görmeye yetkili değildir" karara diyerek tepki gösterdi

Salih Tatlıcı'nın miras davasında sular durulmuyor!

 


Geri Dön