27 / 04 / 2024

Mehmet Sezgin, Isparta'daki yeni projelerini anlattı!

Mehmet Sezgin, Isparta'daki yeni projelerini anlattı!

ISPARTA Gelendost Belediye Başkanı Mehmet Sezgin, TOKİ, sanayi, mezbahane ve yeni MYO binası hakkında açıklama yaptı.



ISPARTA Gelendost Belediye Başkanı Mehmet Sezgin, TOKİ, sanayi, mezbahane ve yeni MYO binası hakkında açıklama yaptı.


Gelendost Belediye Başkanı Mehmet Sezgin, yürütülen çalışmalar ve projeleri hakkında bilgi verdi. Yerel seçimde verdiği tüm sözleri yerine getirmek için çalıştığını anlatan Sezgin, özellikle  TOKİ  konusunda önümüzdeki yılı çok iyi değerlendirmek istediklerini aktardı. İlçenin en önemli ihtiyaçlarından birinin sanayi olduğunu kaydeden Sezgin, "Daha önce alınan yer şu anda SİT. Geldiğimde uzun süre uğraştım. 3'üncü derece SİT, şimdi 1'inci derece SİT ilan edildi. Anıtlar Kurulu kararlarına itiraz edilecek makam yok. Bunun arkasından sanayi için yer aramaya başladık" dedi.


Mezbahanenin plan, proje ve yerinin hazır olduğunu belirten Sezgin, "Göl korumadan dolayı takıldığımız yer vardı. Su Yönetmeliği kapsamında izin verilmiyordu. Böyle bir sıkıntı ile karşı karşıya geldik. Su Yönetimi Genel Müdürlüğü'nden iznimizi aldık. Projesi hazır. Ülkemizdeki dolar ve avro ekonomisinden ötürü demir fiyatlarının ikiye katlaması bize bir adım geri attırdı. Çünkü maliyetin artmasını istemedik. Bunun kararını aldık. Ekonomik olarak da hazırız. Mezbahaneyi yapacağız. Fiyatların oturmasını bekliyoruz" diye konuştu.


Meslek yüksekokuluna yeni bina kazandırmak için de çalışmaların devam ettiğini söyleyen Sezgin, Süleyman Demirel Üniversitesi yönetimiyle protokol imzaladıklarını belirtti. Sezgin, mezbahane ve üniversite inşaatını 2017 yılında başlatacaklarını anlattı.


Milliyet


Geri Dön