23 / 04 / 2024

Mehmet Taş'tan 'Mehmet Salih Tatlıcı'nın miras davasında bilirkişi krizi' haberi için tekzip!

Mehmet Taş'tan 'Mehmet Salih Tatlıcı'nın miras davasında bilirkişi krizi' haberi için tekzip!

35 yıldır inşaat mühendisliği ve gayrimenkul değerlendirme uzmanlığı alanında bilirkişilik yapan Mehmet Taş, 'Mehmet Salih Tatlıcı'nın miras davasında bilirkişi krizi' başlıklı haber ile ilgili tekzip yayınladı.



35 yıldır inşaat mühendisliği ve gayrimenkul değerlendirme uzmanlığı alanında bilirkişilik yapan Mehmet Taş, 'Mehmet Salih Tatlıcı'nın miras davasında bilirkişi krizi' başlıklı haber ile ilgili açıklama yaptı. İşte basındaki o haberle ilgili tekzip metni...

Mehmet Taş tan Mehmet Salih Tatlıcı nın miras davasında bilirkişi krizi haberi için tekzip!

emlakkulisicom.tr. internet sitesinde, Elif Altın tarafından kaleme alınarak (https://emlakkulisi.com.tr/mehmet-salih-tatlicinin-miras-davasinda-bilirkisi-krizi/694124 ile) yayınlanan 07.02.2022 tarihli “Tatlı Mirasta Bilirkişiye Dava” isimli haberde yer alan “Diğer Mirasçılar Lehine Rapor” başlıklı devamı yazı içeriğinde müvekkil Mehmet Taş’ın  isim ve soyismi açıkça belirtilmek suretiyle müvekkil aleyhine haksız bir şekilde açılmış bir davadaki iddialar gerçekmişçesine müvekkilin görevini kötüye kullandığı yönünde haksız, şeref ve haysiyeti, mesleki itibarı zedeleyen, ihlal eden bir intiba duyulmasına sebebiyet verilmiştir.

Müvekkil 35 yıldır inşaat mühendisliği ve gayrımenkul değerlendirme uzmanlığı alanında bilirkişilik yapmaktadır.

Bu itibarla bahsi geçen haber içeriğindeki yakıştırmalarla müvekkilin tarafsız ve objektif bir şekilde bilirkişi raporunu düzenlemiş olduğu bir davada taraflardan biri, müvekkilin haksız ve gerçeğe aykırı olarak taraflı rapor düzenlediği iddiasıyla müvekkil aleyhine dava açmıştır. Aslı olmayan bu iddia sanki gerçekmişçesine ve müvekkilin adı yazılarak haber yapılmıştır. Dava sonucu belli olmadan müvekkilin adı ve soyadının açıkça belirtilmesi, ortaya çıkabilecek haksız, mesnetsiz, mesleki itibarı etkileyen olumsuz bir algının önüne geçmek adına yapmış olduğumuz iş bu cevap ve düzeltmeyi saygıyla kamuoyunun bilgilerine arz ederiz.”


Geri Dön