19 / 04 / 2024

Mehpare Evrenol: Yatak odaları büyüyor salonlar küçülüyor!

Mehpare Evrenol: Yatak odaları büyüyor salonlar küçülüyor!

Evrenol Architects, bugüne kadar 3 milyon 400 bin metrekare proje dizayn ederek, 13 binin üzerinde konutun mimari operasyonunu gerçekleştirdi. Evrenol’un kurucu ortağı Yüksek Mimar Mehpare Evrenol, " Yatak odaları büyüyor, salonlar küçülüyor" dedi...





Evrenol Architects, bugüne kadar 3 milyon 400 bin metrekare proje dizayn ederek, 13 binin üzerinde konutun mimari operasyonunu gerçekleştirdi. Evrenol’un kurucu ortağı Yüksek Mimar Mehpare Evrenol, son yıllarda ev içi taleplerin değiştiğini, özellikle ebeveyn banyolu yatak odalarının ilk talep olduğunu söylüyor. Sanılanın aksine daha küçük salon ve mutfağa ise alıştık. Aynı zamanda yatak odalarında geniş dolap alanlarına yönelik isteklerin birkaç yıl içinde çok hızlı arttığına dikkat çeken Evrenol, şunları söylüyor:

“Projelerimizde master plandan başlayıp, fayans rengini seçip, aydınlatma detayları gibi en küçük noktalara da tamam dediğimizde bırakıyoruz. Yani işin hep içindeyiz. Baktığınızda eskisi kadar büyük olmayan ev salonları bizi tatmin ediyor ama eskisi gibi küçük yatak odaları, ebeveyn banyosuz odalar istemiyoruz. Giyinme odaları da isteklerimizin başında değil. Şehrin merkezinde mutfak metrekaresi de düşüyor. Yani sanıldığı gibi kullanıcı böyle büyük bir mutfak isteğiyle gelmiyor. Rezidans konsepti çok hızla gelişiyor. Çok da istenen bir şey.”



Milliyet


Geri Dön