28 / 03 / 2024

Meksikalı baronların villaları satışta!

Meksikalı baronların villaları satışta!

Meksika'da uyuşturucu kartellerinin liderlerinden ele geçirilen 27 lüks ev açık artırma usulüyle satışa çıktı. Evlerden gelecek para ise yoksullara dağıtılacak.



Meksika’da geçtiğimiz yılın aralık ayında göreve gelen Devlet Başkanı López Obrador'un seçim vaatlerinden biri de uyuşturucu baronlarının mal varlıklarına el konulması ve buradan elde edilecek gelirin, ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılması oldu.

Güneş Gazetesi'nde yer alan habere göre; Başkan Obrador sözünü tuttu. Uyuşturucu kartellerinin liderlerinden ele geçirilen yüzme havuzlu ve 'kaçış tünelli' lüks evler, açık artırma usülüyle satışa sunuldu. Mexico City'de yapılan ve 27 mülkün satışa çıktığı müzayedeye yoğun ilgi gösterildi.

SAHİBİ DAİREDE ÖLDÜRÜLDÜ

Bunlar arasında, büyük bir çiftlik ve geçen ay bir kartel liderinin öldürüldüğü daire de yer alıyor. Müzayedede evlerden 9’u satıldı. Meksika medyasına göre, satıştan 56.6 milyon peso (yaklaşık 3 milyon dolar) kazanıldı. Gelirin, Guerrero eyaletinde uyuşturucu çetelerinin şiddetinden etkilenen yoksul mahallelere harcanacağı ifade edildi. Lopez Obrador, müzayededen önce yaptığı açıklamada, “Alıcılar, aynı zamanda yoksulluk ve dışlanmışlık yüzünden mağdur olan insanlara da yardım etmiş olacak” ifadeleri kullanıldı.

Meksika’da mayıs ayı sonunda da benzer bir müzayede düzenlendi ve aralarında bir Lamborghini'nin de olduğu lüks arabalar ve evlerin satışından, 1.5 milyon dolar toplandığı belirtildi.
 


Geri Dön