19 / 04 / 2024

Mektebim Okulları'nın 8 ilde 30 okulu var!

Mektebim Okulları'nın 8 ilde 30 okulu var!

Ümit Kalko’nun 2006 yılında kurduğu Mektebim Okulları’nın 8’i sağlık meslek lisesi 22’si normal kolej olmak üzere 30 okulu var.



Mektebim Okulları’na yeni ortak geldi. Geçtiğimiz nisan ayında yüzde 20’ye yakın hissesi Suudi SEDCO’ya satılan şirketin yeni ortağı Haydar Sancak’ın başında bulunduğu Sancak Group oldu. Sancak Group şirketin yüzde 30 hissesini satın alıyor.


Önemli bir bölümü Marmara Bölgesi’nde yoğunlaşan 30 koleji bulunan Mektebim Okulları yeni bir ortak aldı. Şirketin (Mektebim Eğitim Kurumları Ticaret

A.Ş.) yüzde 19,5 hissesi geçtiğimiz nisan ayında Saudi Economic and Development Company’e (SEDCO) satılmıştı. Taraflar arasındaki anlaşmaya göre, SEDCO’nun hissesi kısa zaman içinde yüzde 50’ye çıkacaktı.


Yapılan yen anlaşmaya göre SEDCO’nun payı yüzde 30 seviyesinde tutulacak. SEDCO ile varılan yeni anlaşma sonrası yeni ortak alımına karar verildi. Buna göre şirketin yüzde 30’u, Medical Park’ın da ortaklarından Haydar Sancak’a satılıyor. Yüzde 30'luk hissenin devredileceği şirketin ise HS Mali Yatırım ve Danışmanlık A.Ş. olduğu anlaşıldı. Taraflar konu ile ilgili geçtiğimiz hafta cuma günü el sıkıştı. Ayrıntılı açıklamaların yarın yapılacak basın toplantısında duyurulması planlanıyor.


YENİ ORTAKLIK YAPISI ŞÖYLE:

Rekabet Kurumu'nun da onay vermesi ile birlikte Mektebim Okulları'nda ortaklık yapısı şöyle olacak: Yüzde 40 Ümit Kalko, yüzde 30 SEDCO, yüzde 30 Sancak Group. Şirketin yönetim kurulu başkanı ve CEO olarak Ümit Kalko'nun göreve devam edeceği öğrenildi.


8 İLDE 30 OKULU VAR 

Ümit Kalko’nun 2006 yılında kurduğu Mektebim Okulları’nın 8’i sağlık meslek lisesi 22’si normal kolej olmak üzere 30 okulu var. 16 bin öğrencinin eğitim gördüğü okullarda toplam 2 bin 500  kişi çalışıyor. Mektebim Okulları’nın bu yılki cirosunun 200 milyonu bulması hedefleniyor. Ümit Kalko konu ile ilgili bir süre önce Hürriyet’e yaptığı açıklamada, hedeflerinin Türkiye’de 3 yıl içinde 100 kampüse oluşmak  ve Mektebim Üniversitesi’ni açmak olduğunu açıklamıştı.


MEDİCAL PARK'IN DA ORTAKLARINDAN

Haydar Sancak'ın başında bulunduğu Sancak Group ise, enerjiden inşata, hayvancılıktan sağlığa bir dizi sektörde faaliyet gösteriyor. Group bünyesinde Medical Park Hastanesi, rüzgar enerjisi lisansları, Ata Sancak Çiğ Süt İşletmesi, Sanport Gayrimenkul gibi şirket ve iştirakler bulunuyor.


SEDCO 40 yıl önce kuruldu

Mektibim Okulları'nda payı yüzde 30 seviyesinde kalacak olan SEDCO, 1976 yılında Şeyh Salim Bin Mahfuz tarafından kuruldu. Cidde'de işe küçük bir ticaret ve inşaat yüklenici şirketi olarak başlayan şirket, yıllar içinde Suudi Arabistan'ın en büyük şirketlerinden birine dönüştü. Şeyh Salim daha sonra ülkedeki bankalarından National Commercial Bank'ın kurucusu ve başkanı oldu. Bu Suudi Arabistan'ın 1953'te kurulan ilk bankasıydı ve yıllar içinde Ortadoğu'nun en büyük finans kuruluşuna dönüştü.



Hürriyet 


Haber Star Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Sancak Group, Mektebim Okulları’na yüzde 30 hisse ile ortağı oldu. Sancak Group Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Sancak “Eğitime sağlıktaki tecrübemizi aktaracağız. Eğitimde bir dünya markası olmak istiyoruz” dedi.


Sancak Group, sağlık, hayvancılık, enerji ve inşaat sektöründeki faaliyetlerine eğitimi de ekledi. Sancak, 8 ilde 30 kampüsü ve 103 okuluyla 16 bine yakın öğrenciye eğitim hizmeti veren Mektebim Okulları ile yeni bir ortaklığa imza attı. İmza törenine Sancak Group Adına Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Sancak, Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Sancak, Mektebim Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kalko, Mektebim Okulları Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Yusuf Kalko, Gelişim ve Başarı Eğitim Yatırım AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Tuğba Terekli ve Adbide Gülel katıldı.


ÜNİVERSİTE KURACAK


Törende konuşan Haydar Sancak “Eskiden beri eğitim sektöründe faaliyet göstermek istiyorduk. Eğitim de sağlık gibi stratejik bir sektör. Sağlıktaki dönüşümü çok iyi biliyoruz. Mektebim Okulları’nın bir ortağı olarak sağlıktaki tecrübemizi eğitim sektörüne de aktarmayı hedefliyoruz” dedi. Sancak, şunları söyledi: “Üniversite eğitimin son halkası. Biz de bu başarımızı bir üniversite ile taçlandırmak istiyoruz. Medical Park olarak üniversite başvurumuz kabul edildi. İstanbul’da yer arıyoruz. Mektebim Okulları olarak da üniversite kuracağız.” 


YURTDIŞINA AÇILACAK


Suudi Arabistan’ın büyük gruplarından SEDCO’nun hisselerini kendi şirketi olan Gelişim ve Başarı Eğitim Yatırım AŞ’ye devrettiğini belirten Ümit Kalko ise “Böylece ortaklık yapımız yüzde 30 Sancak Group, yüzde 30 Gelişim ve yüzde 40 Mektebim Eğitim Kurumları olarak değişti. Hedeflerimiz doğrultusunda büyümemizi sağlıklı sürdürebilmek için böyle bir ortaklığa gittik. 4 yıl içinde 100 kampüse ulaşmak ve Mektebim Üniversitesi’ni hayata geçirmek adına finansal anlamda destek alarak yolumuza devam edeceğiz. Sancak Group ile yaptığımız bu ortaklık Türkiye’de ve yurt dışında yapacağımız yeni yatırımlar açısından önemli katkılar sağlayacak” dedi.


New York Üniversitesi’ne sınavsız geçiş imkanı


Eğitim sektöründe özel okullaşmanın yüzde 5 oranında olduğunu belirten Ümit Kalko, devletin öğrenci başına sağladığı eğitim teşviki ve yatırımcılara verilen özel teşviklerle sektörün yüzde 25’lere çıkacağını belirtti. Sancak Group’un sağlık alanında önemli tecrübeleri olduğunu söyleyen Kalko, Mektebim Okulları çatısı altında sağlık liselerinin de bulunduğunu belirterek, öğrencilerin  Medical Park Hastanelerinde staj imkanı bulabileceğini söyledi. Kalko “Bu ortaklığın kattığı değerler ile bu büyüme daha sağlıklı şekilde yapılacak ve vizyonumuz daha da genişleyecek. Sadece Türkiye’de değil dünya çapında faaliyet gösteren bir Türk eğitim markası olma yolunda ilerleyeceğiz. Şu anda State University of New York’la bir işbirliğimiz var. Öğrencilerimiz sınavsız bir şekilde orada okuyabiliyorlar” diye konuştu.


Star/ Yelda Sumnulu


Haber Dünya Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Mektebim Eğitim Okulları'nın yüzde 30'luk hissesi Medical Park Hastanelerinin de ortaklarından Sancak Group'un oldu. Suudi SEDCO, yüzde 30 hissesini Gelişim Eğitim Kurumları'na (HS Mali Yatırım ve Danışmanlık) devretti. Yüzde 40'lık hisse ise Mektebim Eğitim Kurumları'nda kaldı. Suudi ortağın ayrılmasıyla kurumda yabancı hissedar kalmadı. 

Ortaklık yapısındaki değişimle ilgili Mektebim Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kalko, "Mektebimin 100 kampüse çıkma ve Mektebim Üniversitesi'ni kurma hedeflerine daha hızlı, daha sağlam bir şekilde ilerleyeceğini düşünüyorum" dedi. 

Sancak Group Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Sancak ise "SEDCO ailesi eğitim hisselerini Gelişim Eğitim Kurumları'na sattı. SEDCO ile başka işler yapacağız. Başka fırsatları kolluyoruz. " dedi.


SEDCO'ya Türkiye'de büyük bir yatırımcı olarak ev sahipliği yapacağız. Onunla daha büyük işler yapacağız" dedi. Uzun süredir eğitim sektörüne girmek istediklerini Belirten Sancak, " Medical Park ile sağlık sektöründeyiz. Ata Sancak ile hayvancılık işimiz var. İnşaat grubumuz var. Son dönemde enerji işlerimiz oldu. Şimdi de eğitime giriyoruz. Ezelden beri eğitimin içinde olmak istiyorduk" diye konuştu. 


'Üniversite için yer bakıyoruz' 

Eğitimin son halkasının üniversite olduğunu belirten Haydar Sancak, "Üniversite ile taçlanmayan bir eğitim kurumu çok fazla yaşayamaz. Uluslararası olamaz sadece yerel kalabilir. Bu bilinçteyiz ama biraz daha güçlendikten sonra böyle bir hedefimiz var" dedi. Medical Park belli bir yere geldiklerini anlatan Sancak, "Aynı süreç oldu. Şimdi üniversitemiz çıktı. İmzalandı. İstanbul'da yer bakıyoruz. Burada da belli bir yere geldikten sonra üniversite kuracağız" diye konuştu. 


35 kampüste 16 bin öğrenciye hizmet veriyor 

Mektebim Eğitim Kurumları, 35 kampüste 16 bin öğrenciye hizmeti veriyor. Bünyesinde sağlık meslek liseleri de bulunuyor. Medical Park ile staj işbirliği yapıyor. Haydar Sancak'ın başında bulunduğu Sancak Group ise enerjiden inşaata, hayvancılıktan diklerini belirten Sancak, "Medical Park ile sağlık sektöründeyiz. Ata Sancak ile hayvancüık işimiz var. İnşaat grubumuz sağlığa bir dizi sektörde faaliyet gösteriyor. Grup bünyesinde Medical Park Hastanesi, rüzgar enerjisi lisansları, Ata Sancak Çiğ Süt İşletmesi. Sanport Gayrimenkul gibi şirket ve iştirakler yer alıyor. 


Dünya/ Kezban Karaboğa


Geri Dön