18 / 04 / 2024

Melih Aşık: Ali Sami Yen'in arazisi takas edilsin

Melih Aşık: Ali Sami Yen'in arazisi takas edilsin

Milliyet Gazetesi Yazarı Melih Aşık, trafiği sıkışık olduğu için Ali Sami Yen arazisinin başta bir arazi ile takas edilmesini teklif etti



İstanbul Mecidiyeköy'de Ali Sami Yen Stadı'nın bulunduğu alanı  TOKİ  satışa çıkarıyor, bu satıştan yaklaşık 400 milyon lira geleceği ve oraya Türikye'nin en büyük gökdeleninin dikileceği, marifetmiş gibi anlatılıyor.
Bölgede trafik zaten sıkışık. Oraya dikilecek bir büyük gökdelen trafiği iyice kilitleyecektir. Üstelik kentin plaza ya da alışveriş merkezlerine değil meydanlara, yeşil alanlara ihtiyacı var.
Konuyla şimdilik CHP ilgileniyor. CHP İstanbul İl Başkanı, önceki gün Ali Sami Yen Stadı önünde yaptıkları basın açıklamasında dedi ki:
"Burasının ve Ataköy'deki sahil şeridinin yeşil alan olarak kalmasını istiyoruz.
Eğer TOKİ `Benim paraya ihtiyacım var' diyorsa, Kadir Topbaş'a rica ediyoruz, İstanbul Belediyesi'nin arazileri var, takas eder. Bu bölgedeki ve Ataköy'deki yeşil alanı İstanbul'a kazandırmış oluruz diye düşünüyorum."
Bu vahşete karşı sadece CHP'nin tavır alması yetmez.. İstanbullular, çevre örgütleri, sivil toplum kuruluşları da ilgilenmeli...
----
Bir başka cinayet Dolmabahçe'de işleniyor...
Beşiktaş Kulübü İnönü Stadı'nı yıkıp yerine daha büyük bir stadyum ve alışveriş merkezi yapmak için baskıları sürdürüyor.
Bir zamanlar stadın tribünlerinin beş santim yükseltilmesine Saray'ın ve caminin siluetinin bozulacağı düşüncesiyle izin verilmezdi...
Para bütün değer yargılarını ezdi. Ne şehre saygı kaldı ne tarihe ne şehrin insanlarına...
Yaşadığı kente saygısı olanlar... Yine de direnelim kentimize karşı işlenen cinayetlere...
Melih Aşık/Milliyet


Geri Dön