23 / 04 / 2024

Melih Gökçek: Ankapark'ın açılışı için kesin bir şey söyleyemiyorum!

Melih Gökçek: Ankapark'ın açılışı için kesin bir şey söyleyemiyorum!

Başkan Melih Gökçek’in Ankapark için söylediği “Açılış için kesin bir şey söyleyemiyorum” ifadesi üzerine CHP’li Doğan Yılmazkaya ve MHP’li Ramazan Şimşek Ankapark'ı eleştirdi.



Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, önceki gün Büyükşehir Belediyesi, ASKİ ve EGO’nun 2016 yılı faaliyet raporlarını görüştü. Meclis’in ana gündem maddesi ise Ankapark oldu. 6 saat süren toplantıda AK Parti’nin ‘kabul’ CHP ve MHP’nin ‘ret’ oyu kullanmasının ardından faaliyet raporları oy çokluğuyla kabul edildi. Başkan Melih Gökçek, Meclis’te 2.5 saatlik bir sunum yaptı. 2016’da yapılan ve yapımı devam eden çalışmalarla ilgili konuşan Gökçek, sunumunda özetle şunları söyledi:


* Ankapark: Oyuncak montajları bitmek üzere. Bu yıl içerisinde inşallah bitirmeyi arzu ediyoruz. Açılış tarihi konusunda kesin bir şey söyleyemiyorum. 

* Yeni toptancı hali(İsmi ANKAHAL olacak): İhalesine muhtemelen bu ay, en geç önümüzdeki ay içerisinde çıkmış olacağız.

* Ulus Meydanı Kentsel Tasarım Projesi: Gençlik Spor Müdürlüğü’nü yıkmaya başlıyoruz, onun yanında Ulus İşhanı, 100. Yıl Çarşısı’nı yıkıyoruz. Bundan sonra da Anafartalar ve Gümrük Bakanlığı’nı yıkacağız.

* Güneypark Kentsel Dönüşüm Projesi: Tabi burada bir yoğunluk oldu. İyi bir olay değil herkes söyler ama arazi yapısı itibarıyla burada tapu miktarı araziden çok daha fazlaydı. Onun için böyle bir yoğunluk mecburiyeti oldu.


KESİKKÖPRÜ’DEN SU ALACAĞIZ

“Barajların durumu: Şu anki suyumuzun oranı 462 milyon 779 bin metreküp. biz bunun en fazla zorlasak 300 milyon metreküpünü kullanabiliriz. Bu şu demek bu sene itibariyle istesek de istemesek de Kesikköprü’den su alacağız. Başka çaremiz yok. Barajlara yıllar itibariyle gelen su 2017’de 146 milyon metreküp. Maalesef çok az. Gerede projesi inşallah önümüzdeki sene devreye girecek. Bizim için nefes olacak. 226 milyon metreküp buradan su alabileceğiz.”

Barajların son durumuyla ilgili verileri de paylaşan Başkan Gökçek, Kesikköprü’nün doluluk oranının yüzde 100 olduğunu söyledi.


MUHALEFET ELEŞTİRDİ

CHP Grup Başkanvekili Doğan Yılmazkaya, Ankapark için “Ankapark projesi Büyükşehir Belediyesi’nin bugüne kadar yapmış olduğu en yanlış projesidir” ifadesini kullandı. MHP Grup Başkan Vekili Ramazan Şimşek de “Ankapark kentimiz için gerekliydi ama yer seçiminin yanlış olduğunu düşünüyoruz. Büyükşehir Belediye’mizin bütçesine çok büyük bir yük getiren bu kamburundan bir an önce kurtulmamız gerekiyor” dedi.


ANKADEMİ MECLİS GÜNDEMİNDE

Hürriyet Ankara’nın, kent ile üniversiteyi buluşturan “Ankademi: Şehir ve Üniversite” yazı dizisi Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündeme geldi.

“Hürriyet’e teşekkür ediyorum” diyen CHP’li Doğan Yılmazkaya, “Her çarşamba üniversitelerle ilgili ciddi röportaj yayınlıyorlar. Üç yıl önce ilk konuşmamda da söylemiştim; üniversitelerle işbirliği yapalım. Üniversiteler her konuda belediyeye katkı vermeye hazır. Sizler de takip ediyorsunuzdur. Üniversite öğretim üyeleri kent kültürünün yaşaması, kent kültürünün gelişmesi ve kentteki ulaşım sıkıntılarıyla ilgili o kadar akılcı çözümler üretiyorlar ki bunu görmemezlikten gelmeyelim. Bu konuda üniversitelerden talepte bulunalım birlikte çözüm üretelim” dedi.


TÜM REKTÖRLERLE 4 TOPLANTI YAPTIK

Yılmazkaya’ya yanıt veren Meclis Başkanvekili Ali İhsan Ölmez ise Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in danışmanı Ahmet Sarıduman koordinesinde üniversitelerle işbirliği yürütüldüğünü belirterek şunları söyledi:

“17 üniversitenin tüm rektörleriyle 4 toplantıyı üst üste yaptık. 5 ve 6 aksadı diye biliyorum. Örneğin kent kimliği ve peyzaj mimarisi ile ilgili alanlarda üniversiteler arası proje yarışması yapıp ödülü Büyükşehir’den, uygulaması da Büyükşehir’den dedik. Müzik festivalleri yapalım dedik. Üniversitelerarası hangi projeyi yaparsanız yapın ödülleri bizden dedik. Üniversitelerle işbirliğimiz eskiye oranla artarak devam ediyor.”


BİRAZ İZLEDİLER BİRAZ OYLADILAR

Saat 16.00’da planlanan Meclis toplantısı yarım saatlik gecikmeyle 16.30’da başladı. 22.30’da sona eren oturum 6 saat sürdü. Bazı meclis üyelerinin uzun süren toplantıda tablet ve telefonlarından oyun oynayarak film ve maç izledikleri görüldü.


DEV PARKA TESİS TALEBİ REDDEDİLDİ

Çankaya Belediyesi’nin Alacaatlı Mahallesi’ndeki 495 dönümlük park alanının bir kısmında belediye hizmet alanı ve ticari rekreasyon alanı olarak düzenlemesine ilişkin imar planı teklifi, İmar Komisyonu’nda reddedilirken Meclis’ten de aynı şekilde oy çokluğuyla geçti. Karara CHP’li üyeler ‘ret’ oyu kullanırken AK Parti ve MHP’li üyeler ‘kabul’ oyu verdi. Böylece Çankaya Belediyesi’nin 495 dönümlük park alanının bir kısmında yapmak istediği tesis planı da reddedilmiş oldu. Alanın planı bölge parkı ve rekreasyon alanı olarak onaylandı.


Hürriyet


Geri Dön