27 / 04 / 2024

Melih Gökçek: Sincan'a 3,5 yılda 522 milyon yatırım yaptık!

Melih Gökçek: Sincan'a 3,5 yılda 522 milyon yatırım yaptık!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 3,5 yıl içinde Sincan'a 522 milyon liralık yatırım yaptıklarını ifade etti...



ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Sincan Harikalar Diyarı Parkı'nda gerçekleştirilen törene katıldı. Başkan Melih Gökçek, 3,5 yıl içinde Sincan'a 522 milyon liralık yatırım yaptıklarını ifade etti. Gökçek, “Sincanımıza son 3,5 senede, yani seçimden bu yana eski parayla toplam 552 trilyon (milyon) liralık yatırım yaptık. Sadece döktüğümüz asfalt, 1 milyon 81 bin ton. Ayrıca 46 kilometre bariyer yaptık, 50 kilometre yeni imar yolu açtık" dedi.



SİNCAN TRAFİĞİ İÇİN ÇÖZÜMLER

Başkan Gökçek, Sincan trafiğine nefes aldırmak amacıyla pek çok yol projesi yaptıklarını söyledi. Gökçek sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Şimdi yeni bir imar yolu açıyoruz. Hem Sincan için hem de Etimesgut için çok faydası olacak. Yeni yapılan MİT'in alt kısmından yeni bağlantı yolu. Ümit ediyorum 1- 1,5 ay içinde hizmetinize sokarız. Ayrıca ODTÜ ile anlaştık, ODTÜ civarında pek çok yeni yol yapıyoruz. Eskişehir Yolu'nu, iki ayrı noktadan Sabancı Bulvarı ve  Ankara  Bulvarı'na bağlıyoruz. Yani Eskişehir yolu tarafına gittiğiniz zaman çok daha seri gidebileceksiniz. Bir de Konya Yolu'na paralel bir yol açıyoruz. O da Ankara'ya ciddi manada nefes aldıracak inşallah. Önümüzdeki dönemde Sincanımızın ana bulvarı üzerinde alt ve üst geçit yapmayı düşünüyoruz. Bunlar da yapılınca, kesintisiz trafik sağlanacak. Etimesgut'u ilgilendiriyor gibi gözüküyor. Ama aslında Sincan'ı da ilgilendiriyor. İstasyon Caddesi'ne de paralel bir cadde açmak istiyoruz. Anlaşmalarını yapmak üzereyiz. Şeker Fabrikası'nın içinden 4 şeritlik bir yol yapacağız, o direkt Sincan'a doğru gelecek. Etimesgut'un içerisine de giriş-çıkışlar vereceğiz. Etimesgut'un şimdiki gidiş geliş yolunu ise tek başına gidiş yolu yapacağız. Ankara Bulvarı'na bağlantıyı da genişleteceğiz. Dolayısıyla Sincan'a nefes alma imkanı da vermiş olacağız. Sanayinin önünde de bir alt geçit yapacağız nasip olursa." 


'KÖYLERİMİZE 228 KİLOMETRE YENİ YOL AÇTIK'

Başkan Gökçek, Sincan'a, 3,5 yılda 300 bin metrekare kaldırım, köylere 228 kilometre yol açımı yaptıklarını bildirerek, “Sincan Çimşit Mezarlığı'nda cami ve idari binaları yenilendi, çevre düzenlemesi de devam ediyor.  Temelli Bacıköy Köprüsü, Sincan Kesikbaş Köprüsü, Sincan Eti Köprüsü, Sincan Aile Merkezi tadilatı. Sincan Çadırtepe tıbbi atık lagün yapım işleri de biten hizmetlerimiz arasında" diye konuştu.


Hürriyet 




Geri Dön