20 / 04 / 2024

Melih Gökçek, uygulamadığı imar planı için ifade verdi!

Melih Gökçek, uygulamadığı imar planı için ifade verdi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, mahkemeden Küçükesattaki bir imar planının iptali ile ilgili çıkan kararı 5 yıla yakın süredir uygulamadığı gerekçesiyle açılan soruşturmada ifade verdi



Gökçek, bir imar planının iptaliyle ilgili 5 yıl önceki mahkeme kararını uygulamayınca ifadeye çağrıldı

Başkent trafiğinin kalbi konumunda olan Kuğulu kavşaklarının imar planının iptaline yönelik mahkeme kararını hemen uygulayacağı açıklamasıyla tartışma yaratan  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, mahkemeden Küçükesattaki bir imar planının iptali ile ilgili çıkan kararı 5 yıla yakın süredir uygulamadığı gerekçesiyle açılan soruşturmada ifade verdi.

Yeni bir konu değil

Gökçek, hakkında yargı kararını uygulamadığı iddiasıyla yürütülen bir soruşturma kapsamında ifade verdi. Avukatı Fatih Atalay ile dün akşam saatlerinde Ankara Adliyesine gelen Gökçekin şüpheli sıfatıyla verdiği ifadeyi, Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Tezel aldı.

Gökçek, adliyeden ayrılırken yaptığı açıklamada, Çankaya Belediyesinin bulunduğu suç duyurusu üzerine yürütülen bir soruşturma kapsamında ifade verdiğini söyledi.

Soruşturmanın, Küçükesattaki bir imar planına ilişkin idare mahkemesince verilen kararı uygulamadığı iddiasıyla yürütüldüğünü kaydeden Gökçek, Yeni bir konu değil. Belki 5 yıllık... Çankaya Belediyesinin başımıza açtığı gailelerden biri dedi.

Başvuru üzerine durdurulmuştu

Gökçek, Kuğulu kavşakları ile ilgili yargı kararını ise eleştirilere rağmen hemen uygulayacağını açıklamış, yargı kararı, bir başka mahkemeye Şoförler Odasının yaptığı başvuru üzerine durdurulmuştu.

MİLLİYET


Geri Dön