19 / 03 / 2024

Melih Gökçek'ten Anıtkabir'e yapılan çocuk parkı açıklaması!

Melih Gökçek'ten Anıtkabir'e yapılan çocuk parkı açıklaması!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, bir kargo firması tarafından Anıtkabir’de tören alanının dışındaki bahçe bölümüne çocuk oyun parkı kurulmasına tepki gösteren Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Candan’ı, “Atatürk’ün çocuk sevgisi' üzerinden eleştirdi.



Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bir kargo firması tarafından Anıtkabir’de tören alanının dışındaki bahçe bölümüne çocuk oyun parkı kurulmasına tepki gösteren Milletvekili Aylin Nazlıaka, CHP Gençlik Kolları ve Mimarlar Odası  Ankara  Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan’ı, “Atatürk’ün çocuk sevgisi' üzerinden eleştirdi.


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, Twitter hesabı üzerinden Atatürk'ün gülerek salıncakla sallanmasını gösteren bir fotoğrafını paylaşarak, Anıtkabir bahçesine özel bir kargo firması tarafından yapılan çocuk oyun parkı ile ilgili yapılan sert eleştirileri değerlendirdi. Gökçek, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Türkiye’ye çocuk bayramını hediye eden Atatürk... Çocuğu salıncağa bindiren Atatürk... Hatta bizzat salıncağa binen Atatürk? Siz kalkmış neyin protestosunu yapıyorsunuz? Çocuk düşmanı mısınız” diye sordu.  Aylin Nazlıaka’nın, Anıtkabir'in tören alanının dışında bahçe bölümünde kurulan çocuk oyun parkı önünde verdiği röportaj fotoğraflarını da Twitter hesabından paylaşan Gökçek, “Ya bu CHP’lileri anlamak mümkün değil... Anıtkabir’i çocuklara sevdirmek için Anıtkabir’e bir kaydırak ve salıncak koymuşlar... Hemen Aylin’den, Mimarlar Odası Başkanı Tezcan Karakuş Candan’dan, CHP Gençlik Kollarından bir tepki, bir tepki ki sormayın” ifadelerini kullandı.


“Ya arkadaş, Türkiye’ye çocuk bayramını hediye eden Atatürk... Çocuğu salıncağa bindiren Atatürk... hatta bizzat salıncağa binen Atatürk? Siz kalkmış neyin protestosunu yapıyorsunuz? Çocuk düşmanı mısınız? Atatürk mezarından kalksa size ne yapacağını ben çok iyi biliyorum” tweetleriyle eleştirisini sürdüren Gökçek, “Siz bu işi Anıtkabir yönetiminden daha iyi mi biliyorsunuz? Siz Atatürk'ü askerden çok mu seviyorsunuz? Oturun oturduğunuz yerde” dedi.

 "Aylin... Tezcan... Eğer çocukları kıskanıyorsanız, Ankapark’ta büyüklere de kaydırak ve salıncak yaptık"


Gökçek, Nazlıaka ve Tezcan'a ise şunları kaydetti: “Aylin... Tezcan... Eğer çocukları kıskanıyorsanız, Ankapark’ta büyüklere de kaydırak ve salıncak yaptık? Önümüzdeki 23 Nisan’da gelin binin.”


CHP MİLLETVEKİLEN DESTEK

Öte yandan, Gökçek, Twitter hesabından ayrıca, Almanya’nın Frankfurt Havaalanı’nda Alman polisi tarafından alıkonulan CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu’ya destek vererek, “CHP Hatay Milletvekili Dudu’yu Almanya Frankfurt Havaalanı’nda Alman polisi sorguya çekmiş? Alman polisini protesto ediyorum” açıklamasını yaptı. Başkan Gökçek, “Milletvekili hangi amaçla Almanya’ya gitmiş olursa olsun, bir PKK’lıya reva görülmeyen davranışın bir CHP Milletvekiline yapılmış olmasını protesto ediyorum” ifadelerini kullandı.


Anıtkabir'e yapılan çocuk parkı tepki çekti!



Hürriyet 




Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, resmi Twitter hesabı üzerinden Atatürk'ün bir fotoğrafını paylaşarak, Anıtkabir bahçesine özel bir kargo firması tarafından yapılan çocuk oyun parkı ile ilgili yapılan sert eleştirileri değerlendirdi.


Başkan Gökçek, Twitter hesabında yaptığı açıklamada, "Türkiye'ye çocuk bayramını hediye eden Atatürk... Çocuğu salıncağa bindiren Atatürk... Hatta bizzat salıncağa binen Atatürk? Siz kalkmış neyin protestosunu yapıyorsunuz? Çocuk düşmanı mısınız” diye sordu. Aylin Nazlıaka'nın, Anıtkabir'in tören alanının dışında bahçe bölümünde kurulan çocuk oyun parkı önünde verdiği röportaj fotoğraflarını da Twitter hesabından paylaşan Gökçek, “Ya bu CHP'lileri anlamak mümkün değil... Anıtkabir'i çocuklara sevdirmek için Anıtkabir'e bir kaydırak ve salıncak koymuşlar... Hemen Aylin'den, Mimarlar Odası Başkanı Tezcan Karakuş Candan'dan, CHP Gençlik Kollarından bir tepki, bir tepki ki sormayın" ifadelerini kullandı.


"Ya arkadaş, Türkiye'ye çocuk bayramını hediye eden Atatürk... Çocuğu salıncağa bindiren Atatürk... hatta bizzat salıncağa binen Atatürk? Siz kalkmış neyin protestosunu yapıyorsunuz? Çocuk düşmanı mısınız? Atatürk mezarından kalksa size ne yapacağını ben çok iyi biliyorum" tweetleriyle eleştirisini sürdüren Gökçek, "Siz bu işi Anıtkabir yönetiminden daha iyi mi biliyorsunuz? Siz Atatürk'ü askerden çok mu seviyorsunuz? Oturun oturduğunuz yerde" dedi.


Savaş açmışlardı

Anıtkabir'in anı ve saygı mekanı olduğunu söyleyen Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, "Anıtkabir, anı mekanıdır, saygı mekanıdır. Tasarım sürecinde, Aslanlı yolda yere döşenen taşlarla, kafanızı yerden bile kaldıramayacağınız bir tasarım kurgulanmıştır. Bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuk sevgisini biliyoruz. Ancak zamandan ve mekandan bağımsız çocuk oyun aletleri koymak saygısızlıktır" dedi.



Yeni Şafak


Geri Dön