26 / 04 / 2024

Melikgazi Belediyesi 2018 yılı kentsel dönüşüm projesini tanıttı!

Melikgazi Belediyesi 2018 yılı kentsel dönüşüm projesini tanıttı!

Melikgazi Belediyesi ve Kayseri Ticaret Odası (KTO) tarafından gerçekleştirilen  "Melikgazi Belediyesi 2018 Yılı Kentsel Dönüşüm Projesi", KTO inşaat meslek komitesi üyelerine anlatıldı ve tanıtımı gerçekleştirildi. 



Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Kayseri Ticaret Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ve kurum idarecileri katılım gösterdiler. 

 

2018 Yılı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin tanıtıldığı toplantıda Büyükkılıç, belediye olarak kentsel dönüşüm çalışmalarını başarıyla yerine getirdiklerini ve bu sayede modern ve planlı şehirleri hayata geçirdiklerini söyledi ve sözlerine şu şekilde devam etti;


"En büyük metropol ilçe olarak 2016 itibarıyla 560 bin nüfusa ulaşmış olan Melikgazi ilçesi olarak da sorumluluğumuzun bilinciyle hareket ediyor, vatandaşlarımıza daha iyi hizmeti nasıl verebilir onun gayreti içerisinde çalışıyoruz. Kayseri, önceki dönemlerde Melikgazi ilçesinde ağırlıklı olmak üzere 40'a yakın mahallede gecekondulaşma mantığı içerisinde hareket edilmiş, şehrimizin etrafı adeta sarılmış, bir kambur oluşmuştu. Melikgazi ilçemizde kentsel dönüşüm çalışmalarıyla alt yapı oluşturma mantığı içerisinde adeta şehrimizin doğusundan batısına tamamını kapsayacak şekilde 18 uygulaması, ferdi tapu çalışmaları, planlama teknikleri dahil her türlü gayreti gösterdik. Bu çalışmaları yaptıktan sonra insanlarımızı sosyal açıdan önemseyerek, onları mağdur etmeme anlayışı içerisinde hiçbir kardeşimizi sokağa atmadan, hiçbir kimsenin evini başına yıkmadan, binlerce konutu yapıp hak sahiplerine teslim ettik. Dualarını aldık, gönüllerini kazandık. Sonuçta huzurlu ve mutlu bir şekilde vatandaşlarımız sıcak evlerine oturmalarına imkan sağladık."


Geri Dön