19 / 04 / 2024

Melikgazi Belediyesi mobilya atıklarını toplayacak!

Melikgazi Belediyesi mobilya atıklarını toplayacak!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi belediyesi olarak geri dönüşümde yeni bir uygulama başlatarak bundan böyle adresten mobilya atıklarını alacaklarını söyledi.



Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi belediyesi olarak geri dönüşümde yeni bir uygulama başlatarak bundan böyle adresten mobilya atıklarını alacaklarını söyledi. Kağıt, cam ve metal ile başlayan atık malzeme toplamanın atık yemeklik yağ, araba lastiğini, elektronik atık gibi genişlettiklerini şimdi mobilya atıklarına talip olduklarını ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, ‘ALO ATIK 0352 3551431’ nolu telefon hattını arayan Melikgazililer çekyat, koltuk, masa, sandalye, kanepe, gardolap gibi mobilya atıkların ekipler tarafından ücretsiz alınacağını kaydetti. İri hacimli atıklar olarak adlandırılan bu tür malzemelerin genellikle çöp konteynırlarına sığmadığını ve vatandaşlar tarafından kapı önüne bırakıldığını hatırlatan Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu;

"Melikgazi Belediyesi’nin geri dönüşüm hizmetinin örnek ve referans gösterilmektedir. Birçok belediye bizim bu çalışmamızın projesini talep etmektedir. Çevre kirlenmesini önlemek ve görsel kirliliği ortadan kaldırmak için bina önlerine konulan mobilya atıklarını artık Melikgazi Belediyesi toplayacaktır. İri hacimli bu atıklar hem çevre kirlenmesi hem de görsel kirlilik oluşturmaktadır. Melikgazi Belediyesi olarak her geçen gün geri dönüşüm tesislerin genişlediği gibi atık toplama ürün çeşidini de artırmaktadır. Cam, metal ve kağıt ile işe başladık. Şimdi 8 ayrı atık malzemesi topluyoruz" Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, şimdiye kadar geri dönüşüm de hassasiyet gösteren ve evsel atıklarını düzenli olarak ayrıştırılmış olarak çöplerine atan Melikgazililere gelecek nesil için, çevre ve halk sağlığı için teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.


Milliyet 


Geri Dön