20 / 04 / 2024

Melikgazi ikinci el eşya pazarı yeni yerine taşındı!

Melikgazi ikinci el eşya pazarı yeni yerine taşındı!

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, ikinci eşya pazarı olarak tabir edilen halk arasında bitpazarı olarak bilinen alanın yeni yerine taşındığını söyledi. İşte ayrıntılar...



Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ikinci eşya pazarı olarak tabir edilen halk arasında bitpazarı olarak bilinen alanın yeri yeni yerine taşındığını söyledi.


Caferbey Mahallesinde 80 esnaf kapasiteli bitpazarının büyüyen ve gelişen Caferbey mahallesinde yetersiz kaldığını belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Caferbey Mahallesinde yeni yollar açtıklarını ve imar parsellerinde inşaatların hızla yükseldiğini dolayısıyla bu çarşının bu alanda yer almasının anlamsız olduğunu kaydetti.


Çevre hem de görüntü kirliliğine son vermek için Caferbey Mahallesinde bitpazarının altyapısız, rastgele inşa edilmiş olduğunu bundan dolayı hem çevre hem de görüntü kirliliğine son vermek için yeni yerlerine taşındığını ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şu açıklama da bulundu:


Üstü kapalı, umumi wc’si bulunan, çay ocağı ve lokantası bulunan “Melikgazi Belediyesi olarak alt yapıdan yoksun olan bit pazarı yerine üstü kapalı, umumi wc’si bulunan, çay ocağı ve lokantası bulunan 80 esnaf kapasiteli yeni yerlerine taşınmıştır. Karacaoğlu Mahallesinde ulaşıma yakın yeni alanda hizmet verecek olan Bitpazarı esnafı bu hali ile kendilerine yakışır, şehrimize yakışır ve esnafa yakışır bir alanda hizmet verecek olup, daha disiplinli ve denetimli olacaklardır. Her isteyen bu alanda satış yapamayacaktır. Kuşcular olarak bilinen satıcılarda bu alanda yer alacaktır. Caferbey Mahallesinden yeni iş alanlarına taşınan bitpazarı esnafı bu yeni çalışmadan son derece memnun kalmışlardır”


Hürriyet Yerel




Geri Dön