25 / 04 / 2024

Melikgazi Kapalı Pazar yeri ve Sosyal Tesis inşaatı ne zaman bitecek?

Melikgazi Kapalı Pazar yeri ve Sosyal Tesis inşaatı ne zaman bitecek?

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Keykubat Mahallesi’nde yapımı devam eden Kapalı Pazar yeri ve Sosyal Tesis inşaatını gezerek yetkililerden bilgiler aldı.



Keykubat Pazar Yeri ve Sosyal Tesis inşaatının en önemli özelliğinin güneş enerjisi ile enerjisini kendi üreten bir tesis olacağını belirten Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Keykubat pazarımızın çalışmaları hızla sürüyor. Burada 3 boyutlu bir proje söz konusu oldu. 1.etap pazar yeri, 2. etap sosyal tesis, 3.etap ise güneş enerjisi projesi. Çalışmalarımızın artık son aşamasına yaklaştık. Amaç, pazar yerlerini sadece haftanın bir günü kullanılan bir yer olmaktan çıkartıp fonksiyonel hale getirmektir” dedi.

Pazar yerlerinin gerek çocuklar için oyun alanı, gerek otopark, gerek kurban kesim yeri, gerekse toplantı alanları gibi değerlendirilmesi açısından mahalleli için önem arz ettiğini ifade eden Başkan Büyükkılıç, “Melikgazi Bölgesi’nde pazar yerlerimiz muhtarlarımız, bölge halkımız ve ön önemlisi pazarcı esnafımızın istekleri doğrultusunda ortak aklı ön plana çıkartmak sureti ile yapılmaktır. Aslı olan esnafımızın memnuniyetidir. Pazarcı esnafımız huzur içerisinde satışlarını yapsınlar ki vatandaşlarımız da huzur içerisinde bu hizmetlerden yararlansın ve alışverişini yapsınlar. Yapılan çalışma Kayserimize, Melikgazimize hayırlı olsun” diye konuştu.



Hürriyet 


Geri Dön