25 / 04 / 2024

Melikgazi metropol ilçe konumuna geldi!

Melikgazi metropol ilçe konumuna geldi!

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi’nin metropol bir ilçe konumuna geldiğini söyledi. Büyükılıç, dolu dolu bir Ramazan geçirdiklerini belirtti.



Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi’nin metropol bir ilçe konumuna geldiğini söyleyerek, “Melikgazi bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın vasıtası ile daha canlı, daha diri ve cazibe merkezine dönüşüyor” dedi.



Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükılıç, dolu dolu bir Ramazan geçirdiklerini söyledi. Büyükkılıç, “Dolu dolu bir Ramazan geçirdik. Bizlere teveccüh eden, bizlere dua eden ve bizlerle birlikte olan tüm hemşerilerimize tekrar teşekkür ediyorum. Ramazan vesilesi ile iftarlar beraber olduk. Sahurlarda ve Kadir Gecesi’nde beraber olduk. Hayırda yarışan hemşerilerimizle beraber olduk. Sonuçta da Ramazan’ın sonuna geldik. Ben inanıyorum ki Kayserimiz ve ben bir Müslüman olarak bu bayramı çoktan hak ettik. İnşallah Allah’ın rızası ile bayramlarımızı doya doya yaşarız. Bu vesile ile büyüklerimin ellerinden, küçüklerimizin gözlerinden öpüyorum. Ben kendilerinin bir ağabeyleri bir büyükleri olarak, hemşerilerimizin yakınlarını ve büyüklerini ziyaret etmelerini ve bunun yanında kabirlerdekileri de ziyaret etmelerini, şehitlerimizi anmalarını, gazilerimize de dua etmelerini istirham ediyorum” ifadelerini kullandı.

Melikgazi’nin en büyük metropol ilçe konumuna geldiğini kaydeden Büyükkılıç, “550 bin adrese dayalı sistemde yaşayan vatandaşımız söz konusu ama gündüz nüfusu itibariyle bölgemizde hizmet verdiğimiz insanların sayısı çok daha fazla. Organize sanayilerin bizim bölgemizde olması, serbest bölgenin yine bizim bölgemizde olması, alışveriş merkezlerinin bizim bölgemizde olması, tarihi dokunun bizim bölgemizde olması, Allah dostlarının ve manevi önderlerin yine bizim bölgemizde olması ister istemez yoğunluğu oluşturuyor. Biz hiçbir zaman bunlardan şikayetçi değiliz aksine onlara iyi ki varsınız diyoruz. Onların vasıtası ile bölgemiz daha canlı, daha diri ve cazibe merkezine dönüşüyor. Melikgazi gelişti, güzelleşti ve cazibe merkezi oldu. Zaten şehrimiz planlı bir şehir. Plana aykırı bir yaklaşma söz konusu değil. Eskişehir Bağlarındaki gece kondu önleme marifetiyle Kayseri gecekondusu olmayan bir şehir. Melikgazi özellikle gecekondusu olmayan bir bölge haline geldi. İmar uygulamaları açısından 1985’li yıllardaki planlara uygun olarak imarlaşmasını sağladık. Onun yanı başında kentsel dönüşüme alt yapı çalışması oluşturacak şekilde hisseli tapulardan ferdi tapulara geçişi sağladık. Merkezi iş alanlarını planladık. Şehrimizdeki eski evleri temizledik. 15-20 yıldır kentsel dönüşümü sürdüren bir belediyeyiz. İstikrarın önemli olduğunu bir kez daha paylaşmak isterim. Ben bunu belediyemde yaşadığım içinde ayrıca tavsiye etmek isterim. 18 senedir yüksek oylarla Melikgazi Belediyesi başkanı seçilerek bizlere güvenen insanlara layık olmaya çalışıyoruz. İnsanlar sevince kimse engel olamaz” diye konuştu.



Başkan Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sevgi de kolay olarak oluşmuyor. Sevginin alt yapısını oluşturmazsanız, hizmetlerinizle o insanların gönlünü kazanmazsanız, gönüllerine taht kurmazsanız, gönüllerine şebekeler ve yollar döşemezseniz sizi seçmezler. Seçmeleri içinde bir sebep yok. Hatır için oy veren kimse çıkmaz. Bu anlayış içerisinde biz layık olmaya çalıştık. Bunu yaparken sadece Memduh Büyükkılıç değil, Melikgazi ailesi olarak sokağımızı süpüren ailemizden en üst kademedekine kadar. Bu kademede sadece görev icabıdır. Yoksa hepimiz kardeşler topluluğuyuz. Biz bir aileyiz. Bizde ailenin reisi niteliğinde onlara layık onlara layık olmaya, koruyup kollamaya ve onların güler yüzlü hizmetlerini paylaşmaya çalışıyoruz. Biz sadece kendimizle de kalmıyoruz, diğer belediyelere verdiğimiz yöneticiler ihraç ediyoruz. Aynı zamanda 5 tane kardeşimiz ders veriyor. İstikrarın, kalitenin, başarının sonucu olarak böyle güzellikleri vurgulamak adına söylüyorum. Benim özelliğim olumsuzluğu değil, hep güzellikleri paylaşmaktır. İnsanların motive olmasını sağlamak ve bu yönde gayret göstermektir. O açıdan çok şükür iyi bir noktaya geldiğimiz kanaatindeyim. Melikgazi de bundan 20 yıl önce 4-5 tane park varken şimdi 600 tane parkımız söz konusudur. Bu dile kolay. Ağaç sayısını artık milyonlarda ifade ediyoruz. Bölgemizde her dönemde 10 binlerce ağaç dikiyoruz.”



“Doktor Memduh Büyükkılıç etiketini kullanmayı çok severim”

Aynı zamanda nöroloji uzmanı olan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, doktor ünvanı ile anılmak istediğini belirtti. Büyükkılıç, “Eşim doktor. Bir oğlumda tıp fakültesinde okuyor. Halen doktorluk bizden uzaklaşmış değil ama ben nöroloji uzmanı doktor Memduh Büyükkılıç olarak anılmayı her zaman diğer konum ve durumlarıma tercih ederim. Değişik mesleklerde insan odaklıdır ama tıp olayı hassas bir olaydır. İnsanların gönlünü kazanmaya yönelik bir olaydır. Doktorlukta çok dua alırsınız ama materyalist bir felsefe ile yaklaşırsanız bedduada alabilirsiniz. Ben o açıdan böyle mukaddes hale gelen ve değişik peygamlerin mesleği haline gelmiş olan bir alanı her zaman için önemserim ve doktor Memduh Büyükkılıç etiketini kullanmayı çok severim” şeklinde konuştu.


Kayseri Hakimiyet


Geri Dön