23 / 04 / 2024

Melikgazi'de emlak vergisinin birinci taksitleri ödendi!

Melikgazi'de emlak vergisinin birinci taksitleri ödendi!

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 1 ile 31 Mayıs tarihleri arasında emlak vergisi birinci taksitlerini yatıran mükellefler teşekkür etti. 



Belediye yatırım ve hizmetlerin temelini vergiler oluşturduğunu dile getiren Başkan Memduh Büyükkılıç, özellikle ilçe sınırları içerisinde tarla, arsa ve evleri bulunan mükelleflerin ödemiş olduğu vergilerin yine hizmet olarak kendilerine geri yansıdığını bildirdi. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre emlak vergisinin ödenmesi süresinde mükelleflere tahakkuk ettirilen verginin ilk taksidinin yüzde 92 tahsil edilmiş olduğunu tespit ettiklerini söyleyen Başkan Memduh Büyükkılıç, tahsil edilen vergilerin yüzde  52 ‘sinin kredi kartı ile yüzde 15’inin internet üzerinden ödenmiş olduğunu geri kalan yüzde 25’inin ise nakit olarak ödendiğini ifade etti. 

Başkan Memduh Büyükkılıç, Emlak vergisini yatırarak vatandaşlık görevini yerine getiren mükelleflere teşekkür ederek, bu vergilerin kendilerine hizmet olarak geri döneceğini de söyledi.


Geri Dön