18 / 04 / 2024

Melikgazi'de sıra kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde!

Melikgazi'de sıra kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, sıra şimdi kat karşılığı inşaat sözleşmesinde bunun için Meclisten karar alındığını söyledi.



Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, Anbar ve Küçükali Mahallelerinde başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesinin uygulanabilirliği 6 Kasım 2015 tarihli Resmi gazete’de yayınlandığını hatırlatan Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, sıra şimdi kat karşılığı inşaat sözleşmesinde bunun için Meclisten karar alındığını söyledi.


Küçükali Değişime Hazır

Bakanlar Kurulunca Anbar ve Küçükali mahallerinde Kentsel Dönüşüm için karar alındığını ve belediye olarak inşaatlara başlayacaklarını belirten Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç “ Yıl 2015 Melikgazi Belediyesi olarak Küçükali mahallesinde kentsel dönüşüme karar alındı. Aynı yıl projelendirildi ve mahalle halkı ile anlaşmalar sağlanarak gecekondular mülk sahiplerince yıkıldı. Küçükali ve Anbar için çerve ve şehircilik bakanlığına başvuruda bulunuldu. İlgili bakanlığının yazısı ile Kentsel Dönüşüm için iki mahalle de Bakanlar Kurulu Kararı alındı. Şimdi de bakanlar kurulu kararına istinaden inşaatın başlaması için çalışma başlatıldı. Başka kurumlarda 2-3 yıl süren bu çalışma Melikgazi belediyemizce 10 ayda gerçekleştirilmiştir. Bu da gösteriyor ki biz kentsel dönüşümü ciddiye alıyoruz. Melikgazi Belediye çalışmaları ile ilçenin fiziki yapısı modern, sağlıklı ve alt yapısı ile geliştiği gibi sosyal yaşama katkı sağlamakta ve toplumda birlik ve beraberliği artırmaktadır. Semtler arası hizmet uçurumları kaldırılmıştır. Son 20 yıldır gecekondu yapılmayan örnek bir şehirleşme gösteriyoruz” dedi.


Meclis kararı ile yetki verildi…

Küçükali semtinde kat karşılığı inşaat sözleşmesi sonrası inşaat ihalesi yapılacağını ifade eden Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç, 2015 yılı başında başlatılan projenin Kasım ayanın ilk haftasında sonuçlandırılmasının hızlı, etkin ve verimli bir çalışma olduğunu ve bundan dolayı bu çalışmayı gerçekleştiren ekibe teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.


Milliyet 


Geri Dön