23 / 04 / 2024

Melikgazi'ye Semt Polikliniği geliyor!

Melikgazi'ye Semt Polikliniği geliyor!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, Belediye Meclisi’nden alınan karar ile Mimarsinan Bahçelievler Mahallesi’ne yaptırılacak olan yaklaşık 100 bin vatandaşın faydalanacağı Semt Polikliniği'nin protokolü imzalandı.



Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, Belediye Meclisi’nden alınan karar ile Mimarsinan Bahçelievler Mahallesi’ne yaptırılacak olan yaklaşık 100 bin vatandaşın faydalanmasını amaçladıkları,10 uzman hekimin görev yapacağı Semt Polikliniği için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın da katıldığı tören ile protokol imzalandığını söyledi.


Valilik makamında gerçekleştirilen imza törenine Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Vali Orhan Düzgün, Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Kamu Hastaneleri Birliği Genel sekreteri Prof.Dr.Ahmet Gödekmerdan, İl sağlık Müdürü Dr.İsmail Kılıç ve Kayseri eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr.İbrahim Özcan katıldı.


İlimizde sağlık hizmetlerinin vatandaşların ayağına götürülmesi anlayışıyla geçtiğimiz haftalarda pek çok mahallede Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 acil İstasyonları açıldığını belirten Kayseri Valisi Orhan Düzgün “ Vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı Mimarsinan Bahçelievler Mahallemizde, Melikgazi Belediyemizin, Belediye Meclisi’nden aldığı karar ile başkanlığımız tarafından semt polikliniği yapılacak ve 10 yıl süre ile bedelsiz olarak Kamu Hastaneleri Genel Sekterliği’ne teslim edilecek. Bu duyarlı davranışından dolayı başkanımıza ve meclis üyelerine teşekkür ediyorum.”dedi. Kayseri Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Prof. Dr. Ahmet Gödekmerdan “Şehrimizin doğu kısmında yer alan Melikgazi sınırları içerisinde TOKİ, İdem, Beyazşehir bölgesinde 2. basamak sağlık hizmetlerine ihtiyaç vardı. Sayın Başkanımız orada böylesine anlamlı bir hizmeti yapmak istediğini söyleyince biz de çok mutlu olduk ve projenin gerçekleştirilmesi için çalışmalar yaptık. Şu anda 3 katlı, 650 m2 oturum alanı bulunan 2.000 m2 kapalı alana sahip alanda yaptırılacak tesisin Kayseri’ye hayırlı olmasını diliyorum.” dedi. Melikgazi Belediyesi’nin her yerde ve vatandaşların refah ve mutluluğu için her işte var olduğunu belirten Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç “bugün burada güzel bir işe ve sağlık alanındaki en önemli projelerimizden birisine imza atıyoruz. Öncelikle değerli meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Semt polikliniğini yapacağımız bölgede yaklaşık 100 bin nüfus yaşıyor. Hizmeti ayağa götürme anlayışı içerisinde vatandaşlarımızın hak ettiği hizmetleri alabilmeli için bizlerden sürekli talepleri oluyordu. İstişarelerimiz neticesinde Semt Polikliniği yapmaya karar verdik. O bölgedeki yaşayan insanlarımıza bu hizmeti bir an önce almaları için bugün itibariyle çalışmalara başladık. Bir an önce tamamlamak halkımızın hizmetine sunmak istiyoruz. Bizlerin bu hizmetleri yapabilmesine imkan sağlayan ve önümüzü açan en önemli sebep; hükümetimizce çıkartılan yasalardır. Bizlere her zaman destek veren başta Sayın Valimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi. Enerji Ve Tabii Kaynaklar bakanı Taner Yıldız da yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Şehrimiz, vatandaşlarımız adına bugün burada hayırlı bir işe imza atıyoruz. Sağlık alanında Kayseri, Türkiye’nin birçok iline örnek olacak bir durumdadır. Türkiye’deki sağlık politikaları dünyanın birçok ülkesine örnek olacak tarzda geliştiğini, ilerlediğini hep beraber görüyoruz. Yalnızca Türkiye’de değil Dünya Sağlık Örgütü de aynı şekilde söylüyor. Bir ahenk içinde özel sektörce, hayırseverlerimizce, sicil toplum örgütlerimizle yerel yönetimlerimizce yapılacak yatırımlar ile Türkiye’nin sağlık problemini hep beraber aşmış olacağız. Emeği geçenlere teşekkür ediyor hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi.

Konuşmaların ardından Melikgazi Belediyesince Mimarsinan Bahçelievler Mahallesi’ne yaptırılacak olan semt Polikiliniği için Kamu Hastaneleri Genel sekreterliği Prof.Dr.Ahmet Gödekmerdan ile Melikgazi Belediyesi Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç tarafından protokol imzalandı.


Milliyet 


Geri Dön