25 / 04 / 2024

Memur maaşına Ocak'ta bu kadar zam yapılacak! Rakamlar belli oldu! Memur maaşı kaç TL'ye yükselecek?

Memur maaşına Ocak'ta bu kadar zam yapılacak! Rakamlar belli oldu! Memur maaşı kaç TL'ye yükselecek?

Memur ve memur emeklileri Ocak 2023 zammını merak ediyor ve son dakika zamlı maaş hesaplamalarını araştırıyor. Peki memur Ocak 2023 zammı ne kadar olacak? Memur maaşları kaç TL olacak? İşte memur 2023 Ocak zammı ile ilgili merak edilen tüm detaylar...



Memur-memur emeklisi Ocak ayı maaş zammını dört gözle bekliyor. 6 aylık periyotlar şeklinde toplu sözleşmesi zammına ek olarak enflasyon tutarı kadar maaşlarına zam gelen memur ve memur emeklileri, 4 aylık enflasyon farkının netleşmesinden sonra maaş zammını merakla araştırmaya başladı. 

Memur ve memur emeklileri Ocak 2023 zammını merak ediyor ve son dakika zamlı maaş hesaplamalarını araştırıyor. Memur ve memur emeklisi 6 aylık periyotlar halinde yılda iki defa toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkı kadar maaş zammı alıyor. 

Memur maaşına Ocak ta bu kadar zam yapılacak! Rakamlar belli oldu! Memur maaşı kaç TL ye yükselecek? 

Temmuz-Ağustos-Eylül ve Ekim ayı enflasyon tutarlarının açıklanmasından sonra memurun alacağı 4 aylık enflasyon farkı da kesinleşmiş oldu. 

Ocak 2023 memur zammı yavaş yavaş netleşmeye başladı. Kasım ve Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile memurun alacağı 2023 Ocak zammı kesinleşecek. Çıkarılan yeni yasa ile ek gösterge farkı sebebiyle de maaşlarda bir miktar artış yaşanacak. Temmuz ayında enflasyon yüzde 2,37, Ağustos ayında yüzde 1,46, Eylül ayında yüzde 3,08 olurken; Ekim'de 3,54 olarak belirilendi. Bu şekilde memur ve memur emeklisinin alacağı dört aylık enflasyon farkı 10,45 olarak gerçekleşti. 

Peki en düşük memur maaşı kaç liraya yükselecek? Memur Ocak 2023 zammı ne kadar olacak? Memur maaşları kaç TL olacak? İşte memur 2023 Ocak zammı ile ilgili merak edilen tüm detaylar...


Geri Dön