29 / 03 / 2024

Memur maaşıyla 3 villa 4 jip nasıl olur?

Memur maaşıyla 3 villa 4 jip nasıl olur?

ÖSYM hakkında açılan 'kopya' soruşturmasında personelin mal varlığı incelendi



Gençlerin geleceğini belirleyen ÖSYM hakkında açılan 'kopya' soruşturmasında personelin mal varlığı incelendi. Ayda 3 bin 200 TL maaş alan bir çiftin, 3 villa ve 4 jip sahibi olduğu ortaya çıktı.

Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) soruların sızdırıldığı iddiasıyla hakkında soruşturma açılan ÖSYM'de ikinci skandal patlak verdi. "Kopya" iddiaları ortaya çıkmadan önce, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün talimatıyla ÖSYM'de inceleme yapan Devlet Denetleme Kurumu (DDK) Denetçisi'nin, 24 Şubat 2010 tarihinde savcılığa suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı. Hazırlanan raporda ise kurumun içten çöktüğü ve çalışanların haksız kazanç elde ettiği tespit edildi. Denetçi, ÖSYM'de çalışan personelin mal varlığını tek tek inceledi.

Merkezde halen Bilgi işlem Daire Başkanı olarak görev yapmakta olan Mustafa T. ve ÖSYM Soru Hazırlama Komisyonu üyesi eşi Gönül T.'nin mali durumu, aldıkları maaşla açıklanamadı. Çiftin toplam 3 bin 200 lira aylık maaşla, Ankara'nın en lüks semtleri olan Gaziosmanpaşa, Çayyolu ve Konutkent'te 3 ev, Toyoto Raw 4 jeep ve Toyoto Carollo marka 2 lüks otomobil sahibi olduğu, 2 kızını ise paralı okula gönderdiği belirlendi. Çiftin ayrıca özel bir dershanenin sahibi olduğu ve kuruma gelmeden çalışmaya devam ettikleri öğrenildi. ÖSYM'de görevli başka bir çalışanın ise 130 milyon TL'ye Volvo S80 marka otomobil satın aldığı tespit edildi.

Soruşturma kıskacına ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan da girdi. Son 10 yılda ihalelere fesat karıştırmak, kamuyu zarara uğratmak ve haksız menfaat sağlamak suçları tespit edilen ÖSYM Başkanı Yarımağan ve Genel Sekreter Mehmet Altunay hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Başkan Yarımağan'ın 2 ayrı maaş almasına rağmen fazla mesai ücreti de aldığı tespit edildi. Genel Sekreter Altunay'ın ise ödemeyi yapmaya aracılık ettiği iddia ediliyor.

DERSHANECİ ÜYE

YÖK'e gelen yazılı bir ihbar mektubunda, ÖSYM Soru Hazırlama Komisyonu Üyesi Gönül T.'nin, yıllardır KPSS eğitimi de veren bir dershanenin sahibi olduğu öne sürülmüştü. İddiayı inceleyen kurul, ihbarın doğru olduğunu belgeledi. Gönül T.'ye ait dershanenin Milli Eğitim Bakanlığı'nda kaydı olmasına rağmen şu anda fiili olarak eğitim vermediği tespit edildi.
Takvim


Geri Dön