24 / 04 / 2024

Memur ve emekli zammı ne zaman açıklanacak? Enflasyon farkıyla memur ve emekli zammı ne kadar?

Memur ve emekli zammı ne zaman açıklanacak? Enflasyon farkıyla memur ve emekli zammı ne kadar?

Toplu sözleşme gereği, memur ve emekliler, temmuz ayında zam alacak. 2021 yılında imzalanan 6. dönem toplu sözleşme kararlarına göre; memur ve emekli maaş zammı oranları belirlenmişti. Şimdi ise gözler memur ve emekliye temmuz ayında yapılacak zam miktarı ve tarihine çevrildi.



Memur ve emeklilere temmuzda toplu sözleşme gereğince 7 oranında zam yapılacak. Bunun dışında enflasyon oranlarının yüzde 3’ü geçmesi durumunda aradaki fark, memur ve emeklilerin maaşlarına zam olarak yansıyacak. 

 Memur ve emekli zammı ne zaman açıklanacak? Enflasyon farkıyla memur ve emekli zammı ne kadar?

2022 MEMUR VE EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Memur ve memur emeklilerinin maaş zammı için 2022 yılının ilk 6 aylık enflasyon rakamlarının belli olması gerekiyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayı enflasyon rakamlarını 4 Temmuz’da açıklayacak. Böylece yılın ilk 6 aylık enflasyon oranları da belirlenmiş olacak.

Öte yandan, AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, 30 Mart 2022 Çarşamba günü yaptığı açıklamasında, 1 Temmuz’da memur ve emeklilere maaş artışının yapılacağını söyledi.

AK Parti resmen açıkladı! Asgari ücrete ikinci zam mı gelecek? Yeni asgari ücret ne kadar olacak?

Mart ayı enflasyon rakamları ne zaman açıklanır? Nisan ayı kira artış oranı açıklandı mı?

Asgari ücrete ilave zam yapılacak mı? Milyonları heyecanlandıran açıklama geldi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön