26 / 04 / 2024

Memur ve emeklinin maaş farkı kaç TL yatacak?

Memur ve emeklinin maaş farkı kaç TL yatacak?

Memur ve emeklilerden oluşan milyonlarca kişiyi ilgilendiren maaşlarında yüzde 13,52 puanlık fark ödemesi yapılacak.



CUMA GÜNÜ YATIYOR

Memur ve memur emeklilerinin yüzde 13,52 puanlık fark miktarının ödemesinin yapılacağı belirtilen açıklamada, 27 Ocak Cuma gününden itibaren  ilgili vatandaşların hak edişlerinin ödeneceği bilgisi verildi.

Zamlı maaşlarının ödemesi 15 Ocak günü yapılırken, toplu sözleşmeden doğan enflasyon farkının yüzde 16,48’lik miktarı hesaplara yatmıştı. Memur ve memur emekli zam farkı sadece bu aya mahsus olarak ödenirken, gelecek aydan itibaren maaşlar tam halde tek seferde hesaba yatmış olacak.

Memur ve emeklinin maaş farkı kaç TL yatacak?

BAKANLIK İLAVE ZAM TUTARINI DUYURDU

Hazine ve Maliye Bakanlığı açıklamasında; "Cumhurbaşkanımızın müjdesini verdiği  yüzde 30 zam Meclis Genel Kurulunda kabul edilmiş bulunuyor. Kamu görevlilerimizin refah düzeyini artırmaya ilişkin ilave zam tutarının hızlı bir şekilde hesaplara aktarılması için ekibimiz özveriyle çalışarak sistemlerimizin güncellemesini yaptılar. Ocak ayı maaşlarının hesaba geçmesinin ardından yüzde 13,52 oranında ilave zam ve 1 Ocak- 14 Ocak tarihleri arası katsayı artışından doğmuş olan 14 günlük maaş farklarının da ödenebilmesi için sistemlerimizi kamu kurumlarımızın kullanımına açacağız.''  Bilgileri verilmişti.

MAAŞLAR KAÇ LİRA OLDU?

Son zamlarla birlikte en düşük memur maaşı:

2022 yılı maaşı: 9 bin 105 TL olanların zamlı maaşı 11 bin 836 Türk lirası,

En düşük memur emeklisi maaşı  2022 yılında 6 bin 78 TL olanların zamlı maaşı 7 bin 901 TL,

En düşük SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı  2022 yılında 3 bin 500 TL olanların zamlı maaşı 5 bin 500 TL.

Piyasada sıfır araçtan sonra kriz ikinci el satışlara da sıçradı!

Maaşa zam tüketicide güveni yükseltti!

Bağkur’lular nasıl yüksek emekli maaşı alır?

Ev temizliğinde çalışanlara müjde! Sigortalı ve emekli olabilirsiniz!

Elinde 1 doları bile olan okusun! Ünlü ekonomist Selçuk Geçer açıkladı! Şubat’ta tam bu kadar olacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön