28 / 03 / 2024

Menderes Türel: Ulaşım master planı için kapı kapı dolaşıyoruz!

Menderes Türel: Ulaşım master planı için kapı kapı dolaşıyoruz!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanya’da ulaşım esnafı ile bir araya geldi. Esnafa müjdeler veren Türel, “Önüne gelen C plaka alamayacak. Ulaşım master planını düzenlemek için kapı kapı dolaşıp anket yapıyoruz” dedi.



Alanya’ya yatırım turu gerçekleştiren Başkan Menderes Türel, Alanya Minibüsçüler, Otobüsçüler ve Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası üyeleri ile toplantı yaptı. Toplantıya Büyükşehir Genel Sekreteri Birol Ekici, Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, ASAT Genel Müdürü Faruk Karaçay da katıldı. Ulaşım esnafının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda, sorunları dinleyen Başkan Türel, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Toplantı salonunda Oda Başkanı Osman Bacak’ın hazırlattığı “13 yılımız belde belediyelerinde heba oldu, Türel geldi şoför esnafı özgürlüğüne kavuştu” afişleri dikkat çekti. Toplantının açılış konuşmasını yapan Alanya Minibüsçüler ve Servisçiler Odası Başkanı Doğan Bacak, Büyükşehir Yasası’nın büyük faydasını gördüklerini belirterek, “Daha önce işimizi 16 belediye ile çözüyorduk. Şimdi muhatabımız sadece Büyükşehir Belediyesi, taleplerimizi kolaylıkla yapabiliyor ve sonuç alıyoruz. Bu yasayı çıkaranlardan Allah razı olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi. Ulaşım esnafına seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Alanya’ya her geldiğimde keyfim yerine geliyor. Ulaşım esnafının taleplerini elimizdeki bütün imkanları kullanarak çözüyoruz. Alanya ulaşım esnaf odası başkanının söyledikleri Büyükşehir Kanunu’nun ne işe yaradığını, bu yasanın neden çıktığını en iyi şekilde anlatıyor” ifadelerini kullandı.


“ÖNÜNE GELEN C PLAKA ALAMAYACAK”

C Plaka konusuna değinen Türel, farklı meslek kuruluşlarının C plakası alması konusunu şoförler odası ile görüşeceklerini ifade ederek, “Her önüne gelen C plaka alamayacak. Bu işi yaptığını belgeleyen kişilere C plakası vereceğiz. Bunu da yaparken meslek odasının talebi ve görüşünü mutlaka alacağız. Onların talep etmediği ya da istemediği bir şeyi yapmayacağız. Ayrıca C Plakası’na tahdit getirmek için çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Kendisi göreve gelmeden önce 20 bin lira olan devir ücretlerinin bugün 5 bin liraya kadar düştüğünü hatırlatan Başkan Türel, “Esnafımızın birinci derece akrabalar arasındaki devirden ücret alınmaması talebi var. Bu konuyu araştıracağız. Eğer yasal bir sorun yoksa devir ücreti almayacağız. Ancak araştırdıktan sonra buna karar vereceğiz. Ancak, birinci derece akrabalar arasındaki devirlerde indirim yapacağız” diye konuştu.


ALANYA’YA İKİ KÖPRÜLÜ KAVŞAK

Alanya’daki trafik sorununu ulaşım projeleri ile çözeceklerini kaydeden Başkan Türel, Telekom Kavşağı ve Ticaret Lisesi Kavşağı’nda iki köprülü kavşak yapacaklarını açıkladı. Türel, 2016’da yapımına başlanacak Ticaret Lisesi- Kargıcak arasındaki 14 kilometrelik yeni çevreyolunun da Alanya trafiğini büyük ölçüde rahatlatacağını dile getirdi. Başkan Türel, çevreyolunun Kargıcak- Gazipaşa arasındaki 15 kilometrelik ikinci etabının etüt çalışmalarının sürdüğünü anlattı.


“ULAŞIM İÇİN KAPI KAPI DOLAŞIP ANKET YAPIYORUZ”

Antalya genelini kapsayan Ulaşım Master Planı üzerinde çalışmaların uzman bir ekip tarafından yürütüldüğünü ifade eden Başkan Menderes Türel, “Bu planlamada esas olan vatandaşlarımızın tercihleridir. Antalya’da vatandaşımızın kanaatini almak sureti ile bu çalışmayı yapıyoruz. Ulaşım Master Planı için kapı kapı dolaşıp, anket yapıyor, halkımızın düşüncelerini ve tercihlerini alıyoruz. Alanya’da da anket çalışmalarına başlandı. Doğru istikameti anket çalışmaları sonucu verecek” şeklinde konuştu.


AKILLI KART ESNAFIN YARARINA

Antalya merkezinde kullanılan akıllı kart sisteminin artık 19 ilçeyi kapsayacak şekilde bizzat Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanacağını dile getiren Türel, bu konudaki çalışmaların büyük bir hızla devam ettiğini söyledi. Türel, düzgün çalışan bir akıllı kart sisteminin en çok ulaşım esnafının yararına olduğunu belirterek, “Daha önce bu sistemi istemeyen Antalya’daki ulaşım esnafı şimdi yeni kart sisteminin bir an önce devreye girmesini istiyor. Bu sistemle 65 yaş üstü vatandaşların toplu ulaşımdan ne kadar yaralandığının belirlenmesi de mümkün olacak” dedi.

Toplantının sonunda Alanya Minibüsçüler, Otobüsçüler ve Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Doğan Bacak yaptığı hizmetlerden ve şoför esnafına verdiği destek nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e teşekkür plaketi verdi.



Hürriyet 


Geri Dön