20 / 04 / 2024

Menemen Plastik İhtisas OSB hizmete giriyor!

Menemen Plastik İhtisas OSB hizmete giriyor!

İçinde yer aldığı coğrafik rahatlığıyla sanayicilerin ilgisini çeken Türkiye'nin tek plastik ihtisas Organize Sanayi Bölgesi olan Plastik, yenilenerek yeni yatırımcılarını bekliyor.



İzmir Atatürk OSB'ye ve başta Petkim olmak üzere hava, deniz taşımacılığına ve raylı sistemlere, sağlık ve eğitim tesisleri ile işgücü yerleşim birimlerine çok yakın konumu ile sanayicilere rahat bir çalışma ortamı sağlayacak Menemen Plastik İhtisas OSB, yatırımcıların hizmetine girecek. 


İnşaatlar devam ediyor 

Türkiye'nin tek plastik ihtisas Organize Sanayi Bölgesi olma özelliği taşıyan Menemen Plastik İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, en yeni tekniklerle donatılmış altyapısı ile plastik sanayinin hizmetine girecek olan MPİOSB'de sanayi tesisleri inşaatlarının yoğun bir şekilde devam ettiğini açıkladı. Elektrik, doğalgaz, haberleşme, su, özellikle bağımsız yangın suyu şebekesi ve diğer tüm altyapılarla donatılmış olan bölgede yoğun yatırım faaliMENEMEN PLASTİK İHTİSAS Organize Sanayi Bölgesi yetleri tüm hızıyla sürüyor. Ocak ayında 5 bin metrekarelik parseli için ruhsat alarak inşaata başlayan ilk firma olan Medusa Plastik Inş. Tic. Ltd. Şti. oldu. Onun yanı sıra Temmuz ayı içerisinde Ege Profil Tic. ve San. A.Ş. 110 bin metrekarelik parseli için, Kastaş Sızdırmazlık Teknolojileri San. ve Tic. A.Ş. ise 40 bin metrekarelik parseli için inşaat ruhsatlarını alarak çalışmalara başladı. 


Symplast San. ve Tic. A.Ş.'nin ise 10 bin metrekarelik parseli için ruhsatını Ekim ayı içerisinde aldığı ve inşaatına başlayacağı belirtildi. Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, "Önümüzdeki aylar içerisinde en az 3 sanayicinin de ruhsatlarını alarak yatırımlarına başlaması planlanmaktadır" diyerek bilgi verdi. 


İstihdam sağlayacak Asfalt yolların tamamlanmasıyla bütünü ile hizmet vermeye başlayacak OSB'de; ilk olarak teknik hizmet birimleri oluşturulacak. Devamında ise tüm gelişmiş teknik ve elektronik birimler hizmete alınacak. Salih Esen, "Tüm birimleriyle hizmete girdiğinde Menemen Plastik ihtisas OSB, hem yoğun bir istihdam hem de büyük boyutlu katma değer yaratmış olacak" dedi. 


Belediyelere çağrı Tüm bu yatırım ve hizmetlerin tamamen öz kaynakla gerçekleştirildiğini vurgulayan Salih Esen, "Organize sanayi bölgemizin başta gelen beklentisi; tek plastik ihtisas OSB olması da dikkate alınarak hak ettiği özel teşviklerle desteklenmesi ve içinde bulunduğumuz büyükşehir belediyemiz ve bağlı olduğumuz ilçe belediyemizin bölgemiz ile ilgili yol ve çevre ihtiyaçlarımızın acilen çözülmesine katkı sağlamalarıdır" açıklamasını yaptı. 


Milliyet


Geri Dön