19 / 04 / 2024

Mera ve yaylaklarda yapılaşmaya izin veriliyor!

Mera ve yaylaklarda yapılaşmaya izin veriliyor!

Milli Emlak Genel Tebliği ile mera, yaylak ve kışlaklardaki yapılaşma ile ilgili yapılan düzenlemeden geri adım atılmayacak.




Milli Emlak Genel Tebliği ile mera, yaylak ve kışlaklarda 1 Ocak 2003 tarihinden önce kesinleşmiş imar planları içinde görülen yaylak, kışlak ve meralardaki yapılaşmanın kalıcı hale gelmesi yanında yapılaşmanın artması ihtimali taşıyan bir düzenlemeye gidildi. 

 

Bu Tebliğ ile 1 Ocak 2003 tarihi öncesinde mera, yaylak ve kışlaklarda yerleşim yerleri arasında kalan ancak henüz üzerinde yapı bulunmayan yerlerin de yerleşim yeri gibi değerlendirilmesine imkan sağlandı.

 

Dünya Gazetesi'nden Mehmet Kaya'nın haberine göre, bu kapsama giren yerlerde, Hazine’nin halen devam eden davalarını geri çekeceği, kazandığı davalardan henüz tescili yapılmayanların kullanıcılarına iade edileceği, tapuya işlenmiş olanların da kullanıcıların talebi halinde kullanıcılarına geri verileceği hususu kesinleştirildi. 

 

Resmi Gazete’de yayımlanan Milli Emlak Genel Tebliği ile mera, yaylak ve kışlaklarda 1 Ocak 2003 tarihinden önce kesinleşmiş imar planları içinde görülen yaylak, kışlak ve meralardaki yapılaşmanın kalıcı hale gelmesi yanında yapılaşmanın artması ihtimali taşıyan bir düzenleme gerçekleştirildi. 

 

Tebliğ ile 1 Ocak 2003 tarihi öncesinde mera, yaylak ve kışlaklarda yerleşim yerleri arasında kalan ancak henüz üzerinde yapı bulunmayan yerlerin de yerleşim yeri gibi değerlendirilmesine imkan sağlandı.
 

Mera ve yaylaklar yapılaşmaya mı açıldı? Bakanlık açıkladı!
 

 


Geri Dön