25 / 04 / 2024

Meram Aksinne Evleri için kuralar çekildi!

Meram Aksinne Evleri için kuralar çekildi!

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından inşa edilen Aksinne Evleri Konut Yapı Kooperatifi’ne ön başvuruda bulunanlar arasından kura çekildi.



Konya Meram İlçe Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Aksinne Evleri Konut Yapı Kooperatifi’ne ön başvuruda bulunanlar arasından kura çekimi yapıldı.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Aymanas Evleri’nden sonraki ikinci etabı olan Aksinne Evleri için kura çekimi yaşandı. Kuralar, Meram Belediyesi Meclis Salonu’nda noter huzurunda gerçekleştirildi. Meram’daki dönüşüm alanlarında nitelikli konut sayısını artırılması planlanırken özellikle orta gelir grubundaki vatandaşların taksitlerle konut sahibi olmalarına olanak sağlanıyor.

Kura çekiminden önce açıklamalarda bulunan Meram Belediyesi Başkan Vekili Hıfsı Soydemir, Meram Belediyesinin şehircilik adına önemli bir yol kat ettiğini söyledi. Soydemir, “Projelerimiz art arda yükseliyor. Her proje ile birlikte daha modern, daha yaşanabilir bir Meram’ın yükselişine hep birlikte şahit oluyoruz. İşte bu yükselişin göstergelerinden biri olan bu projemizin sizlere, Meram’a ve Konya’ya hayırlar getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

3 bin 498 kişi başvurdu

Meram Belediyesi'nce inşa edilen Aksinne Mahallesi'nde hayata geçirilen konutlara 3 bin 498 kişi başvuruda bulundu. Tamamı 3+1 olarak planlanan 167 metrekarelik daireler, 35 bin TL peşin ve 2 bin 800 TL taksitlerle, 147 metrekarelik daireler ise 30 bin TL peşin ve 2 bin 400 TL taksitlerle satılıyor.

Üyeler seçildi

Meram Belediyesi Meclis Salonu’nda vatandaşlar arasında noter huzurunda kura çekimi gerçekleştirilirken büyük heyecan yaşandı. Kura çekimiyle beraber 167 metrekarelik evler için 266 asil 266 yedek, 147 metrekareler daireler için ise 175 asil 175 kişi yedek üyelerin ismi açıklandı. 


Geri Dön