27 / 04 / 2024

Meram Belediyesi’nden kaçak yapılaşma uyarısı!

Meram Belediyesi’nden kaçak yapılaşma uyarısı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam eden Meram Belediyesi ilçedeki kaçak yapılarla ilgili önemli uyarılar yaptı



Konya Meram Belediyesi ilçedeki kaçak yapılarla ilgili önemli uyarılar yaptı. Belediye, ilçedeki kaçak yapıların yıkılacağını açıkladı.  Milliyet’te yer alan habere göre tarım ve hazine arazisi üzerine yapılmış olan kaçak yapılar ile ilgili çalışmalara başlandığını açıklayan Meram Belediyesi, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Meram Belediyesi’nden kaçak yapılaşma uyarısı!

Yeni girişimler var

Meram Belediyesi tarafından ilçedeki kaçak yapılaşmalar ile ilgili bir açıklama yapıldı. Açıklamada yer alan ifadeler şu şekilde: “Tarım alanları ve hazine arazileri üzerine yapılan tüm kaçak yapılar noktasında gösterdiğimiz hassasiyetten asla taviz verilmeyeceğini belirtmiştik. Bu yapıların yıkımına dair aldığımız kararlara rağmen ekiplerimiz, ilçe genelinde yeni girişimlerin olduğunu tespit etmişlerdir.”

Meram Belediyesi’nden kaçak yapılaşma uyarısı!

Geri adım atılmıyor

Belediye tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler de yer aldı: “Hemşerilerimizin hakkını ve hukukunu korumaktan asla vazgeçmeyecek olan kurumumuz, yasa tanımamakta ısrar edenlere karşı geri adım atmayarak bu yapılar ile ilgili sürdürdüğü hukuk mücadelesini de yakından takip edip her birini nihayete kavuşturmaktadır.“

Kamuoyu ve hemşerilerimizi uyarıyoruz

Meram Belediyesi’nin yapmış olduğu açıklama şu şekilde sona erdi:  “Bu sebeple yeni tespiti yapılan kaçak yapıların ve hobi bahçesi adı altında hazırlanan alanların da daha öncekiler gibi yasal işlemlerle karşı karşıya kalmamaları adına kamuoyunu ve tüm hemşerilerimizi uyarıyoruz. Bu tür kaçak yapılara hiç başlamamaları, başlanmışsa da durdurmalarını öneriyoruz.”

 

Kayseri Seyrani kentsel dönüşümle modern görünüme kavuşuyor!

 

 


Geri Dön