28 / 03 / 2024

Meram 'Kentsel Tasarım Projeleri' için pilot bölge seçildi!

Meram 'Kentsel Tasarım Projeleri' için pilot bölge seçildi!

Konya'nın en gözde ilçesi Meram, 'Kentsel Tasarım Rehberleri Uygulama Projeleri' için pilot bölge seçildi.



Konya Meram, 'Kentsel Tasarım Rehberleri Uygulama Projeleri' için pilot bölge seçildi. Milliyet'te yer alan habere göre; dijital ortamda online olarak düzenlenen çalışma toplantısına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürü Yavuz Erdal Kayapınar ve bakanlık bürokratları ile birlikte Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu, Meram Kaymakamı Resul Çelik, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve rehberi hazırlayan akademisyenler katıldı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürü Yavuz Erdal Kayapınar, geçmişten gelen tasarımı ele alırken sadece bugünü değil, kültürel ve sosyal kimliği de dikkate alarak geleceğin kimlikli kentsel yapılarını ve şehirlerini planlama hedefinde olduklarını belirtti. Kayapınar, “Oluşturulan uygulama projesi ile Meram’ın kentsel tasarım strateji belgesi taslakları oluşturuldu. Bu proje ve taslaklarla Meram’ın gelişmesi yönlendirilecek” ifadelerini kullandı. 

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ise ''Kentsel Tasarım Rehberleri Uygulama Projeleri’ ile adeta Meram’ın röntgeni, emarı çekilmiş. Bizim Meram için yaptığımız stratejik planlamaların bugün Kentsel Tasarım Rehberi ve onun ilk aşaması olan Meram Kent Atlası ile destekleniyor olması bizim için mutluluk ve kıvanç kaynağıdır. Çalışmada, yerleşim alanlarının yanı sıra koruma altındaki bölgeler, kırsal alanların yerleşim dokuları ve tarım alanları ile ilgili yapılacak temel araştırma ve inceleme verileri, bizler için en önemli yol haritası olacak. İlk olarak Meram Kent Atlası oluşturuldu ve sonrasında ise Kentsel Tasarım Strateji Belgesi. Bunların sonucunda önümüzdeki aylarda Meram Kentsel Tasarım Rehberi ortaya çıkmış olacak. Bu rehber Türkiye’de ilk kez hazırlanmış olup aynı zamanda bir model de olacaktır. Şehircilik adına böylesi önemli çalışmada Meram’ı pilot bölge seçerek projeye buradan başlayan Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’a ve değerli bürokratlarına şükranlarımı sunuyorum” açıklamasında bulundu.

Kavuş,'' Projeyle Meram’a ilişkin sorunlar tespit edilip ortaya konulan çözüm önerileriyle Meram’ı Meram yapan tüm değerler korunacak, gelişim ve değişim dengelenecek, çok merkezli kent yapısıyla konforlu bir yaşamın kapısı açılacak, ulaşımın rahatlığından yeşilin korunmasına kadar pek çok yönden atılımlar gerçekleştirilecek” şeklinde konuştu.


Geri Dön