20 / 04 / 2024

Meram Şükran Mahallesi'ndeki kentsel dönüşümde son durum ne?

Meram Şükran Mahallesi'ndeki kentsel dönüşümde son durum ne?

Konya Meram Belediyesi tarafından Şükran Mahallesi'nde başlayan kentsel dönüşümde çalışmalar devam ediyor. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, mahallenin kentsel dönüşümle cazibe merkezi haline geleceğini açıkladı.



Konya'nın Meram ilçesine bağlı tarihi mahallelerinden olan Şükran Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. 

Milliyet'te yer alan habere göre; Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş,  Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu üyeleriyle birlikte Şükran Mahallesi'nde inceleme yaptı. 

Yürütülen çalışmalar bölgenin sadece kentsel dönüşümle değil tarihi zenginlikleriyle de cazibe merkezi haline geleceğini söyleyen Meram Belediye Başkanı Kavuş, ''Şükran Mahallemizi tarihi yönüyle de öne çıkararak her yönüyle bir cazibe merkezi haline de getirmiş olacağız. Bugün burada bunun istişaresini yapmak, yapılabilecekleri ya da yapılması gerekenleri yerinde tespit etmek amacıyla birbirinden değerli bilim adamlarımızdan ve tarih uzmanlarımızdan oluşan kültür varlıklarını koruma bölge kurulu üyelerimizle birlikte incelemelerde bulunduk. Kendilerinin bu noktadaki fikirleri, tespitleri ve önerileri bizler için çok değerli ve önemli. Gerçekleştirdiğimiz bu inceleme ziyareti faydalı sonuçlar doğurdu. Tüm kurul üyelerimize gösterdikleri duyarlılık ve gayretlerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Konya'da 6 bin 435 sosyal konut inşa ediliyor! 


Geri Dön