28 / 03 / 2024

Meram Uluırmak Evleri için son 2 gün!

Meram Uluırmak Evleri için son 2 gün!

Konya Meram İlçe Belediyesi tarafından hayata geçirilen Uluırmak Evleri’nde ön başvurular 30 Kasım'da sona eriyor. 19 Kasım Pazartesi günü başlayan başvurular 2 gün sonra bitecek.



Konya Meram Belediyesi tarafından kurulan Uluırmak Evleri Konut Yapı Kooperatifi için müracatlar sona eriyor. 19 Kasım Pazartesi günü başlayan başvuruların 30 Kasım Cuma günü son bulacağı açıklandı. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Meram’ın en merkezi ve cazip bölgelerinden biri olan Uluırmak Mahallesi'nde ev sahibi olma fırsatı sunan projenin başvurularında Aymanas ve Aksinne Evleri'ne yoğun ilgi gösteriliyor. Meram’da ev sahibi olmak isteyenler, ön başvuru yaptırmak için Meram Belediyesi'nde yoğunluk oluşturdu. Bu yoğunluk nedeni ile bin 646 konuttan oluşan dev projede hak sahipleri, noter huzurunda gerçekleştirilecek kura sonucunda belli olacak.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, dev projede yer almak isteyen herkese, fırsatı kaçırmamaları için yaptığı başvuru çağrısı yaptı. Meram Belediyesi tarafından Aymanas ve Aksinne Evleri'nden sonra hayata geçirilen Uluırmak Evleri’ne vatandaşların gösterdiği yoğun ilgi için teşekkürlerini ileten Başkan Fatma Toru, ön kayıtlar için son başvuru tarihinin 30 Kasım olduğunu hatırlattı. Toru, Meram’ın en merkezi ve en cazip yerlerinden biri olan Uluırmak Mahallesinde ev sahibi olmak isteyenlerin bu tarihi ve fırsatı kaçırmamalarını tavsiye etti.

Vatandaşların biraz daha rahat koşullarda ev sahibi olabilmesinin önünün açıldığını söyleyen Başkan Fatma Toru, “Dönüşüm çalışmalarımız kapsamında Küçük Aymanas Evleri ile başladığımız sürece Aksinne Evleri ile devam ettik. Vatandaşlarımızın karşısına bu sefer de Uluırmak Evleri ile çıktık. Daha önceki iki projede hak kazanamayan vatandaşlarımıza bu proje ile konut sahibi olabilmeleri için uygun modeller ve çözümler sunuyoruz” açıklamasında buludnu.

Vatandaşların güvenle ev sahibi olma hayallerini gerçekleştirmek için hareket ettiklerini belirten Başkan Fatma Toru, bu çerçevede Uluırmak Evleri ile birlikte son birkaç aylık dönemde yaklaşık 3 bin konutu Meram’a kazandırdıklarını açıkladı. Projenin tamamının 166,5 metrekare ve 3+1 olduğunu söyleyen Başkan Toru, “Projemizde bin 650 araçlık kapalı otopark ve 320 araçlık açık otopark bulunuyor. 91 bine yakın bir arsa alanının 5 bin metrekaresi ticari alan. 32 bin metrekaresi ise yeşil alan olarak projelendirildi. Ödemeler ise peşinat 35 bin TL, aylık taksitler 2 bin 800 TL olarak belirlendi. Orta gelir grubunun krediye ihtiyaç duymadan rahatlıkla ev sahibi olabileceği, modern mimarinin gereğinin yerine getirildiği, geleneksel yapımızda düşünülerek yapılan bu projeye herkesi davet ediyorum” dedi.


Geri Dön